Video: katsetame, kui palju kulutavad rannamõnud kaloreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannas sportimine on pigem meelelahutuslik ja lõbus, mitte piinav ja vastumeelne tegevus.
Rannas sportimine on pigem meelelahutuslik ja lõbus, mitte piinav ja vastumeelne tegevus. Foto: Erakogu

Suvi on juba poolenisti läbi, aga rannailmu napib. Kuid ega üht õiget eestlast jahedus heiduta! Tugevast tuulest hoolimata väntasime kolleegiga trotslikult Pärnu randa. Plaažile jõudes olime nõutud: mida head saab rannas teha, kui päikest võtta ei kannata?

Mõttevälgatus: mis oleks, kui teeks õige trenni? Tasuta. Ranna rajoon pakub tervise ja füüsilise vormi parandamiseks üllatavalt palju võimalusi. Olgu etteruttavalt öeldud, et mõne spordiala harrastamiseks tuli meil kasutada varustust, mille kodust randa kaasa haaranud olime.

Alustasime oma rannapäeva turgutava tervisekõnniga. Aktiivsele jalutuskäigule võtsime seltsi kaasa vallatu koera, sest energiline lemmik on üllatavalt hea motivaator, tegemaks paar kiiremat sammu. Portaali Diary.trimm.ee andmeil kulutab tund aega intensiivset kõndi olenevalt kehakaalust umbkaudu pool tuhat kilokalorit. Ja kellele kõnnist väheks jääb või kes ihkab kulutada lisakaloreid, saab tempot tõsta ja teha rannas sörkjooksu. Rahulik jooks kulutab 70kilose inimese puhul tunnis 560 kilokalorit, tempokam aga suisa 770.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles