Fotod ja video: tõeline Ameerika laev valmistub autosõuks

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksa aastat tagasi ostis ettevõtja Raivo Tamm endale Cadillac Eldorado. Selleks hetkeks oli 1974. aastal ilmavalgust näinud auto Soomes juba pooleldi algosadeks lammutatud ning masin meenutas pigem vanarauahunnikut. Pärast pikki otsinguid jõudis luksuskupee legendaarse Taavo-Erkki Vitsuti garaaži ja restaureerimine sai alata.

Lõpuks kestis kogu projekt kuus aastat ja läks maksma peaaegu 80 000 eurot. Ent selle eest on autot ka palju: rohkem kui 2 meetrit laia ja 5,7 meetrit pikka «laeva» tõmbab edasi 8,2-liitrine mootor. Cadillaci logo kõrval on krooniks ka must number, mis tõendab, et auto on originaalkorras, suisa 99,1 protsendi ulatuses.

Selle suve tähtsaim sõit viib «ratastel diivani» koos auto hooldaja Kaidar Nurgaga aga Haapsallu, kus algab American Beauty Car Show 2017 – üritus, milleks on autoomanikud valmistunud terve talve, mõnel juhul aga isegi aastaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles