Järelvaadatav: aegumatu Venus Williams jõudis pika pausi järel Wimbledonis finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wimbledoni tenniseturniiri finaalis kohtuvad 23-aastane hispaanlanna Garbine Muguruza ja 37-aastane ameeriklanna Venus Williams (WTA 11.), kes alistas äsja kodupubliku lemmiku Johanna Konta (WTA 7.). 6:4, 6:2. 

Viimati 2015. aastal Wimbledoni finaalis mänginud Muguruza kohtus toona finaalis Venuse õe Serenaga. 37-aastane Venus triumfeeris Londonis viimati 2008. aastal. 

«Igatsen Serenat nii väga. Oleksin meeletult tahtnud, et ta siin oleks. Ja minu eest mängiks! Aga pole hullu, küll ma tema käest küsin, kuidas Muguruza vastu hakkama saada,» sõnas Venus matšijärgses intervjuus. «Mängu jooksul polnud kordagi lihtne, aga püüdsin oma keskendumist hoida.»

Enne mängu:

Tänavuse Wimbledoni tenniseturniiri kolmes esimeses matšis läks Venusel võidu kindlustamiseks vaja kas kolmandat setti või kiiret lõppmängu. Nii sai ta avaringis 7:6 (7), 6:4 jagu Belgia esinumbrist Elise Mertensist, alistas teises ringis 4:6, 6:4, 6:1 hiinlanna Qiang Wangi ning 32 parema seas 7:6 (3), 6:4 jaapanlanna Naomi Osaka. Kaheksandikfinaalis seljatas Williams kindlamalt 6:3, 6:2 horvaatlanna Ana Konjuhi ning veerandfinaalis saatis numbritega 6:4, 7:5 reketeid pakkima Prantsusmaa lahtiste võitja ning Läti suurlootuse Jelena Ostapenko.

Williamsist 11 aastat noorem britt Johanna Konta pole aga varem kodusel suure slämmi turniiril poolfinaali jõudnud ning omajagu pusimist on siiani olnud temalgi. Seejuures pärines Konta parim tulemus mõnelt suure slämmi turniirilt 2016. aastast, mil ta jõudis Austraalia lahtistel samuti nelja parema sekka.

Tänavu alustas Konta Wimbledonis kindla 6:2, 6:2 võiduga Taiwani esindaja Su-Wei Hsiehi üle, pidas teises ringis maha võitlusliku ning raske 7:6 (4), 4:6, 10:8 võiduga lõppenud lahingu horvaatlanna Donna Vekiciga, alistas kolmandas ringis 6:4, 6:1 kreeklanna Maria Sakkari, sai 16 parema seas 7:6 (3), 4:6, 6:4 jagu prantslannast Caroline Garciast ning lülitas veerandfinaalis numbritega 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4 konkurentsist maailma teise reketi, rumeenlanna Simona Halepi.

Omavahel on Williams ja Konta läinud vastamisi viiel korral ning nendest kolmel on vastasseisust võidukalt väljunud Konta. Kui näiteks 2016. aasta Austraalia lahtiste avaringis jäi 6:4, 6:2 peale Konta, siis viimati kohtuti tänavu maikuus toimunud Rooma WTA-tenniseturniiril, kus teenis 6:1, 3:6, 6:1 võidu Williams. Samas leidis kõnealune matš aset liivaväljakul, kuid Wimbledonis on väljakukatteks teatavasti muru. Murul nad omavahel veel kohtunud pole.

Järjekorras esimeses poolfinaalis lähevad omavahel vastamisi 2015. aasta Wimbledoni finalistist hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 15.) ja elu parimat tennist näitav suurüllatajast slovakitar Magdalena Rybarikova (WTA 87.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles