Galerii ja video: Trad.Attack! üllatas Tallinna Lennujaama külalisi minikontserdiga

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ja Eesti Vabariik 100 egiidi all turneed alustav Trad.Attack! pakkus Tallinna Lennujaama külastajatele lõunakontserdi, mis oli esimene suvel toimuvast välisprogrammi kontsertide sarjast.

Lühikontsertidega tuuakse ka tallinlasteni eesistumise ja EV100 välisprogrammi käigus üle maailma tuuritavate Eesti talentide muusika. Suve jooksul toimub neli kontserti eri žanritest ja eri paikades üle Tallinna.

«Meie kingitus Eesti eesistumise ja EV100 tähistamiseks on viia Eesti muusika igasse Euroopa Liidu liikmesriiki. Kokku anname  järgmise pooleteise aasta jooksul 28 kontserti,» ütlesid Trad.Attack! liikmed Sandra Vabarna, Tõnu Tubli ja Jalmar Vabarna. Bändi sõnul jõutakse sellel suvel esinema Soome, Lätti, Luksemburgi, Poola, Itaaliasse, Inglismaale, Portugali ja Rootsi.

Eesti esimese Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks koostatud välisprogrammiga on Eestil võimalus näidata parimat osa meie kultuurist, teadusest, ettevõtlusest ja digitaalsetest uuendustest koostöös rahvusvaheliste partneritega. Üle 150 sündmuse toimub rohkem kui kolmekümnes riigis üle maailma.

Programmis löövad pooleteise aasta jooksul kaasa paljud Eesti tipptegijad, nende hulgas teater NO99, KUMU kunstimuuseum, Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester, Simple Session elamusspordifestival ning arhitektid, muusikud, filmitegijad, kunstnikud ja ka ülikoolid.

Välisprogrammi koduleht on events.estonia.ee ning programmi on oodatud kõik välisriikides toimuvad avalikud sündmused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles