Vaata saadet: Raplamaa rattamaratonil võideldi mägede ja poriga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hawaii Express Estonian Cup neljandal osavõistlusel Raplamaa Rattamaratonil kasutas koduraja eelised täiel määral ära maailmameistrivõistlustelt 15. naasnud Peeter Pruus.

Eelnevate päevade vihmasajud olid raja teinud väga pehmeks, kuid sõidu ajaks oli taevataat juba pilveluugid sulgenud. Nobedaimalt sai stardist rajale Gert Jõeäär, kes suutis juba esimeste kilomeetritega üksi eest ära sõita. Paluküla mägedes olnud Europargi mäefiniši võit tõstis Jõeääre ka sarja mägedekuninga arvestuses üldliidriks. Talle järele sõitmiseks oli jaksu vaid Pruusil ja paarisrakendina tehti tööd üle poole distantsist.

Gardena vahefinišis näitas teravamat jalga omakorda Pruus ja napsas nii etapi kui aktiivse ratturi üldarvestuse liidrisärgi. Kui jõuti raja kõige nõudlikumale osale, oldi veel koos, kuid Keava mägede lõpuks oli vahe juba poolteist minutit koduradadel sõitnud Pruusi kasuks. Tagasi võistluslinnakusse jõudes sai Pruus tõsta ratta pea kohale uhkes üksinduses ja sammuda üle lõpujoone.

«Mul oli täna väike eelis, ma olen ju Keava mägedel sisuliselt ratturiteed alustanud,» sõnas võitja finišis. «Pruus on vintske vend, Keava mägedes lihtsalt läks eest ära,» lisas teise koha saanud Jõeäär.

Esikuuikusse mahtusid täna veel Dmitri Sorokin, Sten Erik Ottender, Silver Schultz ning Ivo Suur.

Naistest oli pikka aega liider Mari-Liis Mõttus, Keavaks oli talle järele jõudnud ka Greete Steinburg. «Sain Keavas isegi väikese vahe sisse Mari-Liisiga, aga siis suutsin ühel tõusul jala kinga seest kätte saada ning saime jälle kokku. Finišis tuli Mari-Liis tuulest ja tänane võit kuulus temale,» ütles Steinburg.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Pruus, naistest Õispuu, liidritena jätkavad Kaupo Kattai ning Õispuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles