Olustvere rahvusvahelise rakendispordivõistluse võidud läksid seekord Soome ja Poolasse

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva pealelõunal jõudis Olustveres lõpule rahvusvaheline 3* rakendivõistlus, mille võidud läksid Soome ja Poolasse. Parima eestlasena lõpetas hobuste üherakendite arvestuses viiendal kohal Ülar Raudsepp hobusega Friidom. Võistluse maratoni ja täpsussõitu saab Postimees.ee lehel ka järgi vaadata.

Kolm päeva kestnud kaasahaarav ja rohkes vihmas peetud võistlus kätkes endas koolisõitu, maratoni ehk krossi ja täpsussõitu. Võitjad selgusid kolme päeva tulemuste kokkuvõttes, seega pidid ekipaažid andma endast maksimumi igal alal.

Kõige enam osavõtjaid oli üherakendite hobuste arvestuses, mille võitis Talvikki Järvinen hobusega Danser T Soomest, skoorides kolme ala peale kokku 132,46 kp. Teisele kohale tuli Poola võistleja Sebastian Bogacz hobusel Dylano, nende karistuspunktide summaks jäi 133,70 kp.

Kahe esimese ekipaaži vahel käis kõva võitlus lõpuni välja ja karistuspunktide summa oli kahe ala järel ülinapp, nii et otsustavaks osutus viimane ala ehk täpsussõit. Nende põhikonkurent leedulane Almutis Raila, kes asus võistlust juhtima koolisõidu järel, langes kahjuks maratonil võistluselt välja ja lõpuks jäi soomlanna ja poolaka duellis peale esimene.

Kolmas koht läks Kjell Øivind Mikkelsenile hobusel Cartoon Hedegaard Norrast, tulemusega 141,54 kp. Parima eestlasena oli Ülar Raudsepp Friidomil viies 148,25 kp-ga. Raudsepa parimaks alaks osutus maraton, mille ta lõpetas neljandana, koonustes tuli siiski rohkem vigu ja nii jäi Raudsepa lõppkohaks viies.

Kokkuvõttes jäi meie sportlane oma võistlusega rahule. "Võistlus oli raske, sest konkurents oli väga tugev. Ka ilmastikuolud polnud kergete killast, aga ma jäin võistlusega väga rahule. Maratonis tulid sisse väikesed viperused ja kiirust jäi meil veidi väheseks, kuid hobune toimis siiski hästi.Täpsussõidus lõikasin ka veidi näppu, kuid kokkuvõttes oli kõik hästi," sõnas Raudsepp.

Paarisrakendites oli võidukas Poola sportlane Sebastian Bogacz.
Paarisrakendites oli võidukas Poola sportlane Sebastian Bogacz. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Ponide üherakendites võistles 5 ekipaaži, kellest võidu saavutas soomlanna Raisa Takkinen poniga Kooihuster Harro, kolme ala peale kokku kogunes neil 141,44 kp. Nende parimaks alaks kujunes maraton, mille nad võitsid. Ka kaks järgmist kohta kuulusid Soome sportlastele. Teisena lõpetas Leena Vähä-Erkkilä ponil W Summer’s Dream Prince (147,64 kp) ja kolmanda koha auhinna viis kaasa Leena Kalalahti ponil Kalif (151,45 kp).

Põnevat vaatepilti pakkusid võistlusel paarisrakendid, kes tegid efektsed esitused just maratonis. Kolme ala kokkuvõttes suutis parima tulemuse välja sõita jällegi Bogacz, tulles Elano ja Evert Fan E Hartsun’iga võitjaks (143,60 kp). Teisena lõpetas soomlanna Tove-Maria Holmasto hobustega Pluto Hires ja Siglavi Cicero (145,40 kp).

Lisaks 3* arvestustele olid kavas ka 2* võistlusklassid. Nii ponide kui hobuste üherakendites oli stardis vaid üks ekipaaž. Ponide klassis võistles Heidi Sinda ponil Gnist Varde Soomest (130,32 kp). Noorte kutsarite ühehobuse rakendite klassis kogus Reelika Rätsep Sangariga 142,26 kp.

Rahvusvahelistele klassidele lisaks võisteldi ka rahvuslikes klassides. Kõiki tulemusi näeb võistluse kodulehelt olustveredrivingcup.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles