Järelvaadatav: vähemuses mänginud Tartu alistas kodus Pärnu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas alistas Tartu Tammeka koduväljakul 2:1 Pärnu Vapruse.

Mängu avavärav sündis kohtumise 57. minutil, kui täpne oli Tartu meeskonnas mängiv Rasmus Tauts. Kaks minutit hiljem tõi Kristen Saarts aga tabloole viiginumbrid.

Kohtumise 65. minutil teenis oma teise kollase kaardi Tartu meeskonna keskkaitsja Jürgen Lorenz. Tammeka jätkas aga võiduvärava otsimist ning 71. minutil see ka õnnestus, kui penaltipunktilt oli täpne Tauno Tekko.

Tartlased suutsid arvulises vähemuses eduseisu kaitsta ning kindlustasid tabelisse kolm tähtsat punkti. 17. vooru järel on Tartul koos 18 silma, mis annab neile kuuenda koha, Pärnu jätkab seitsme punktiga ning tabeli viimasena.

Mängu eel:

Kui hooaja keskpunkt hakkab kätte jõudma, on Tammeka kogunud 15 ja Vaprus 7 punkti. Viljandi Tuleviku reedeõhtune 2:1 võit Paide Linnameeskonna üle tähendab, et pärnakad lähevad Tartusse tabeli punase laternana. Samas mahub kogu tabeli teine pool vaid seitsme punkti sisse ja see annab lootust kõigile meeskondadele.

Hooaja esimene omavaheline duell peeti juba teises ringis, kus Pärnu oli koduväljakul kuni neljanda lisaminutini kinni võidus. Alles siis suutis Tammeka kaitsja Kevin Andersoni väravast viigistada. Tosin viimast minutit pidi Vaprus seejuures võitlema kümnekesi, sest punase kaardi sai Jako Kanter.

Nii Tammeka kui ka Vapruse viimane liigamäng jääb kahe nädala taha, kuid sellest on mõlemal meeles kardinaalselt erinevad emotsioonid. Vaprus pidi kodus tabeliliidrilt Floralt vastu võtma 0:10 kaotuse, Tammeka naasis aga Narvast sealse Transi üle saadud magusa 2:1 võiduga.

Tartlaste ridades ei saa kollaste kaartide tõttu kaasa teha avamängu päästja Anderson. Vaprusel sunnitud puudujaid pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles