PÕLENGUÖÖJÄRGNE VIDEO. Majaelanik süüdistab tulekahju tekkimises kuuris elanud kodutuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju tegi maatasa umbes kaheksa kuuri.
Tulekahju tegi maatasa umbes kaheksa kuuri. Foto: Marko Saarm

Viljandis Suure Venna taga Tallinna tänav 9a asuvas viie korteriga majas elavad Kalev ja Reet Ispert ärkasid ööl vastu neljapäeva üles uksekella lakkamatu helina peale. Kui nad aknast välja vaatasid, nägid nad, et kodutute pelgupaigana tuntud kuuri katus on lausleekides.

Koduuksest välja tormates arvas abielupaar, et jõuab päästa kuuris seisva auto, mille nad aasta eest vanaduspõlveks olid soetanud, kuid see lootus kustus kiiresti, sest hoovi peal põlevate kuuride kuumus muutis lukkude lahtisaamise võimatuks. Leegid liikusid hirmsa kiirusega nende poole ja olid kaks korda kõrgemad kui naabruses asuv Suure Venna maja.

Veel eelmisel päeval olid Ispertid ladunud kuuri vähemalt aasta puuvaru. Sellest ei jäänud midagi järele nagu autostki. Kalev Ispert ütles, et tuli möllas terves hoovis vähemalt pool tundi, sest kui Viljandi päästemeeskond oli alustanud kustutustöid Suure Venna poolsest otsast, levis tuli tema sõnul nende majale ohtlikult lähedale. «Meile tuli lõpuks Suure-Jaani meeskond. Viis minutit hiljem oleks maja läinud – katus tossas juba,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles