Rahvusvaheline rakendispordivõistlus Olustveres võõrustab tänavu 6 riigi sportlaseid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. juunist kuni 2. juulini peetakse Olustveres CAI3* taseme rakendispordivõistlus Olustvere Driving Cup, kust võtab osa üle 40 ekipaaži kokku 6 riigist. Võistluse põnevamatest aladest, maratonist ja täpsussõidust, saavad otseülekande kaudu osa 1. ja 2. juulil ka Postimees.ee lugejad.

Rahvusvaheline rakendispordivõistlus Olustvere Driving Cup toimub kokku kolmel päeval, kui 30. juunil võisteldakse koolisõidus, 1. juulil on kavas maraton ning 2. juulil selguvad üldvõitjad pärast täpsussõitu. Maratonist ja täpsussõidust saavad Postimees.ee lugejad osa ka otseülekande vahendusel.

Kõik 3* võistlusklassid annavad punkte maailma edetabelisse. Lisaks 3* tasemele on kavas ka 2* ja rahvuslikud võistlusklassid.

Enim osalejaid on hobuste üherakendite 3* tasemega võistlusklassis. Kohal on kõik meie paremad üherakendisõitjad eesotsas Ülar Raudsepp`a, Urmas Saksa ja Eve Haggiga. Tugevamatest välissportlastest saame nimetada maikuus Leedus sama taseme võistluse võitnud soomlannat Talvikki Järvineni ja poolakat Sebastian Bogaczit. Bogacz osaleb muide ka paaride arvestuses, kus tal on kaitsta mullune võit. Valitsev Eesti meister Riina Rõa stardib ponide üherakendite arvestuses, kus konkureerib nelja Soome ponirakendiga.

Sebastian Bogacz ja Elger olid võidukad 2016. a Olustvere Driving Cupil.
Sebastian Bogacz ja Elger olid võidukad 2016. a Olustvere Driving Cupil. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Osalevaid riike on kuus. Lisaks Eestile astuvad starti Läti, Leedu, Poola, Soome ja Norra rakendisportlased. Kohtunike kogu on samuti rahvusvaheline, kus esindatud Eesti, Poola, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Tšehhi, Valgevene ja Venemaa. Peakohtunik Stefan Kesiczky Poolast osaleb kohtunikuna septembrikuus Sloveenias Lipicas toimuval paaride MM-il, samas on apellatsioonikomitee presidendiks Olustvere väliskohtunik tšehh Jiri Kunat, kes omakorda on kohtunikuks 2018.a. Maailmamängudel.

Võistlus algab kõikidel päevadel kell 10.00, laupäevasest ja pühapäevasest võistluspäevast teeb otseülekande Postimees.ee

Rohkem informatsiooni kohaliku rakendispordi suurvõistluse kohta leiate www.olustveredrivingcup.ee  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles