Postimehe videolugu: istu ühes paadis viiekordse veemoto maailmameistri Rasmus Haugasmäega

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10.06.2017. Tallinn. Rasmus Haugasmägi, veemoto, Harku järv. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
10.06.2017. Tallinn. Rasmus Haugasmägi, veemoto, Harku järv. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Tund enne MMi esimest võistlussõitu keeras neljakordne veemotoklassi OSY-400 maailmameister Rasmus Haugasmägi oma paadi üle külje. «Kiirus oli vast 70 km/h,» meenutab ta avariid. Möödus paar tundi, kui Haugasmägi sai end nimetada juba viiekordseks maailmameistriks.

«Mõeldakse võib-olla, et kui viis korda järjest maailmameistriks tulla, siis on see lihtne lugu. Aga Rasmus on iga kord võitnud üle noatera,» sõnab Haugasmäe treener Üllar Põvvat, kes suutis Saksamaal Traben-Trarbachis peetud MMil oma hoolealust tabanud avariis purunenud paadikatte asemel tunni ajaga uue ehitada.

Muidugi ei saa veemotos valitseva konkurentsi tihedust võrrelda maailma populaarseimate individuaalspordialade (tennis, golf, kergejõustik, jalgrattasport) omadega, aga viis aastat järjest maailmameistriks tulla on alati keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles