Fotod ja video: Harjumaa perekonnal hüppab aias ringi känguru! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal elav noor perekond peab tagaaias pesuehtsat känguru! Jacki nimeline tegelane on ostetud Slovakkia farmist, kus kasvatatakse loomi Euroopa loomaaedade jaoks. Loomakaitse liidu esimees Heiki Valner kinnitab, et kõik mis pole keelatud, on lubatud, ja Eestis täna kängurupidamise nõudeid polegi. 

«Mõistagi on taolise lemmiku pidamisega palju probleeme alates sptsiaalsest toidust kuni pidamistingimusteni välja, sest känguru ei tohi üle veerand tunni krõbeda pakasega õues olla,» ütleb loomakaitsja Heiki Valner hinnates känguru pidamist Maarjamaal.  

Jacki omanik on noor perekond, kelle unistuseks on luua oma linnupark või lausa loomaaed. «Lisaks on nad loomakaitse liidu vabatahtlikud, kes aitavad Põhja-Eestis vigastatud linde ravida ja loodusesse tagasi lasta,» tutvustab Valner perekonda, kelle lemmikloom Jacki tähistab juba jaanipäeval oma esimest sünnipäeva. 

Kas Eestimaal on känguru pidamine tõepoolest lubatud? «Ühelt poolt võttes on ruumi piisavalt, vaba loodusega võrraldes aga ülinapilt,» ütleb Valner. Lisades, et kõik, mis pole keelatud, on lubatud ja tegelikult Eestis täna kängurupidamise nõudeid polegi. «Paberid on korras ja ega siin midagi nuriseda saagi,» nendib loomakaitsja, kuid möönab: «Kui tahate teada minu ausat vastust, siis mina imetlen loomi vabas looduses ja kõik terved sulelised ja karvalised võiksidki olla seal, kus on nende koht.»

Känguru Harjumaal
Känguru Harjumaal Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles