Puhast narkourgast pole olemas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhid panevad populaarseid peonarkootikume – ecstasy’t ja kokaiini – tarvitavatele muidu tegusatele noortele inimestele südamele, et nii käitudes võivad nad sama hästi oma ökotoidu ja keskkonnasõbralikud rõivad kohe prügikasti visata, sest hullemat solki kui tuttava käest saadud värviline mõmmi kujuga tablett on raske leida.

Kui mitmesuguste narkootiliste ainete laastavast mõjust inimorganismile on räägitud aastaid, siis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhile Urmet Tambrele ja kriminaalbüroo talituse juhile Rait Pikarole tundub aina enam, et inimesed ei teadvusta endale, kust need ained pärit on, kuidas neid valmistatakse, millistes tingimustes hoitakse ja mida sinna eri tarneetappides juurde segatakse.

Noortele mõeldud USA telesarjades luuakse kujutelm, et «väga puhast metamfetamiini» valmistab mõni keemik kusagil kõrgtehnoloogilises laboris igati hügieenilistes tingimustes.

Tambre ütles, et ta pole 25 aasta jooksul näinud Eestis ühtegi sellist laborit. «Me pole näinud isegi ühtegi puhast kohta, kus neid aineid hoitakse, ja ma ei taha teada, mida nende sõrmedega on puututud, millega need mehed aineid kokku segavad. Need tingimused on jälgid,» sõnas ta. Mikroobid, tuberkuloos ja hepatiidi nakkused – see käib asja juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles