Video: Supilinna salaselts otsib Emajõel muusika saatel Jõmmut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba siis, kui Mika Keränen esitles mullu detsembris oma lastekrimkat «Jõmmu», oli teada, et selle järgi valmib Teatribussi trupil eesotsas lavastaja Marko Mäesaarega suvelavastus ja et etendused on lodjakojas. Nüüd on proovid jõudnud lõpusirgele. Lodjakojast paarsada meetrit eemal Tartu linnaujulas peesitajad saavad tegelasi nägemata nende repliikidest osa justkui kuuldemängust ja näevad aeg-ajalt peategelast Jõmmut, pardal mõned teised osatäitjad, jõel tasakesi edasi-tagasi liikumas.

Lavastusele teeb jõe kaldal väikese varikatuse all Allan Vainola kirjutatud muusikat trio Äge Brass, kus mängivad Tanel Aavakivi, Karl Laanekask ja Alari Piispea. Nende silma all hakkab hargnema Supilinna laste salaseltsi Ramps suur seiklus, mille lõpus laheneb koos politsei abiga lodja Jõmmu ja tema kapteni kadumise saladus.

Proovides võib näha ka loo autorit Mika Keräneni, enamasti lai naeratus näol ja suvekaabu peas. Tema raamatu on dramatiseerinud Loone Ots, kunstnik on Marge Martin.

Kaldal, veele ehitatud laval, paadis ja lodjal mängivad Veikko Täär, Inga Lunge, Marin Mägi-Efert, Meelis Sarv, Kärt Reemann, Katrin Kalma, Kristjan Lüüs, Taavi Lepik, Evelin Kivi, Enor Niinemägi ning Tartu Waldorfgümnaasiumi õpilased Mirjam Aavakivi, Kaius Põder, Henri Oru ja Toomas Samuel Silbaum.

«Kadunud Jõmmu!» esietendub 10. juunil kell 19. Järgmised etendused on mõnel järgmisel juuni õhtul, aga ka juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles