Ossinovski: askeldamised Tallinnas pole vastuvõetavad, koalitsioon Keskerakonnaga püsib teatud tingimustel (6)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Opositsioon teeb oma tööd ja aeg-ajalt esitatakse erinevatele ministritele või valitsusele umbusaldust,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht Jevgeni Ossinovski Postimehele opositsiooni kavatsust peaminister Jüri Ratasele umbusaldust avaldada.

«Sotsiaaldemokraadid on valitsuses olles peaministri umbusaldamisi ennegi näinud,» sõnas ta, meenutades 2015. aasta maksude muudatustele, «valitsuses olles tuleb teha ka vähem populaarseid otsuseid ja opositsioon püüab oma vahendeid kasutades tähelepanu saada. See on ju loogiline ja osa Eesti demokraatiast.»

«Mis puudutab teatud askeldamisi Tallinna linnas, mis on õigustatult õiguskaitseorganite teravdatud tähelepanu all, siis loomulikult pole see tegevus meile vastuvõetav,» märkis Ossinovski Keskerakonda viimasel ajal saatnud skandaalide taustal.

«Aga kui mõtleme valitsuse tegevusele – ja riigikogus umbusalduse avaldamine just seda puudutab – siis siin ma kindlasti mingit põhjust umbusaldamiseks ei näe. Reformierakond pole arusaadavalt nõus teatud muudatustega, mida uus valitsus teeb, sest uus valitsus ei rakenda Reformierakonna programmi, vaid kolme koalitsioonierakonna poliitilist kokkulepet. Selles mõttes on nende tegevus arusaadav, aga midagi eriti huvitavat selles ei ole,» märkis ta.

Ossinovski möönab, et tänane valitsus Keskerakonnaga sündis teatud tingimustel, millena toob välja Edgar Savisaare taandumise ning julgeolekualase konsensuse: «Eelmise nädala riigihalduse ministri kiire taandumine seda ka kinnitab. Välis- ja julgeolekupoliitikaga ei mängita. See signaal sai peaministri poolt antud ja siin pole mingisugust küsimust.»

IRLi uue esimehe Helir-Valdor Seederi soovi valitsuse maksupakett üle vaadata peab Ossinovski mõistetavaks. «Ei hakkaks ette jooksma, kolmapäeval on näha, kui kaugele oleme võimelised jõudma,» vastas Ossinovski küsimusele, kas mõni kavandatud maksudest võib veel ära kukkuda nii nagu see juhtus panditulumaksuga.

«Selge on see, et ühestki suurest valitsuse prioriteedist selles kontekstis ei loobuta. Olgu selleks tervishoiu rahastamine või tulumaksureform. See seab ka piirid tulude ärajätmise osas.»

Ossinovski rõhutas, et valitsuses käsitletakse IRLi ja teisi erakondi võrdsetena, sõltumata sellest, mitu kohta neil on riigikogus või missugune on reiting.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles