Järelvaadatav: Eesti võrkpallikoondis võitis Tuneesia vastu avageimi, kuid kaotas mängu (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis kaotas Maailmaliiga teises mängus Tuneesiale hoolimata avageimi võidust 1:3 (25:18, 17:25, 21:25, 21:25). Eesti parimana tõi Renee Teppan 18 punkti, Andrus Raadik ja Ardo Kreek lisasid 11 ning Robert Täht seitse punkti.

Homme kell 21 kohtub Eesti võõrustaja Montenegroga, kell 20.55 algavale otseülekandele on võimalik kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Koondise diagonaalründaja Renee Teppan sõnas kohtumise järel, et kaotuse põhjuseid tuleb otsida pigem enda kui vastaste väljakupoolelt. «Liiga tihti võitleme pigem iseenda kui vastasega. Peame aru saama, et tuleb rohkem vaimu, kui keha kulutada. Ainult nii saame paremaks,» lausus Teppan.

Oma rolli mängib kindlasti ka see, et on rahvusmeeskonnal käsil ju tõeline maratonsuvi, kus osaletakse kolmel suurel turniiril – Maailmaliiga kõrval MM-valiksarjas ja suve lõpul Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Mai alguses ettevalmistust alustanud koondise jaoks on homne matš Montenegroga kolme nädala jooksul juba viieteistkümnendaks mänguks.

«Juba eilses matšis Hiina Taipeiga märgid näitasid, et meil ei ole jaksu ja energiat nii palju, kui terve eelmise nädala jooksul MM-valikturniiril Tallinnas. Sellevõrra tuleb igaühel leida eelkõige peas jõudu, et olukordi paremini lahendada. Teine asi on see, et kaotame ebaõnnestumistest liiga lihtsalt pea. Tuneesia vastu oli esimeses geimis pilt päris hea, aga teises lagunesime kahe ebaõnnestumise pealt võistkonnana täielikult. Seis meenutab natukene eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni, aga usun, et oleme piisavalt mehed, et asju ümber pöörata,» lisas diagonaalründaja.

Tänavu uuesti Tuneesia meeskonna peatreeneri tüüri võtnud Antonio Giacobbe rõhutas, et nad alustasid ettevalmistusega alles kakskümmend päeva tagasi ja seetõttu pole tal veel täielikult selge võistkonna potentsiaal ja parim võimalik koosseis. «Tänagi vahetasin väga palju ja kõik, kes pingilt sekkusid, andsid võistkonnale kohe ka juurde. Eriti viimases geimis,» sõnas ta.

Eesti koondise mängud Montenegros peetaval turniiril

2. juuni

18.00 Eesti – Taipei 3:2

3. juuni

18.00 Eesti – Tuneesia 1:3

4. juuni

21.00 Montenegro – Eesti 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles