Fotod ja video: koalitsioon ei jõudnud maksupaketi muutmises jätkuvalt kokkuleppele (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koalitsioonierakondade esindajad kohtusid täna taas Stenbocki majas, et arutada Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uue esimehe Helir-Valdor Seedri ettepanekuid valitsuse maksupaketi muutmiseks, kokkuleppeni jätkuvalt ei jõutud.

Seeder ütles pärast tänast kohtumist ajakirjanikele, et meedia ja organisatsioonid ei peaks nii teravalt reageerima muudatustele, milles ei ole veel kokku lepitud.

Peaminister Jüri Ratas kordas juba varem öeldut, et muudatused tulevad ühisdeklaratsioonides ja panditulumaksu senisel kujul ei tule. Uute kokkulepeteni täna ei jõutud.

Seeder on kinnitamata andmetel pakkunud välja, et üks võimalus varem kokku lepitud maksupaketi muutmisest tekkiva puudujäägi katmiseks oleks ära jätta eelarvestrateegiasse pandud keskvalitsuse töötajate palgakasv ning kärpida keskvalitsuse majanduskulusid.

Riigi- ja Omavalitsuste Töötajate Ametiühingute Liit (ROTAL) reageeris sellele ettepanekule tarava kriitikaga, öeldes, et riiklikult oluliste valdkondade töötajad töötavad häbiväärselt madala palga eest ning nende valdkondade jätkusuutlik areng on niigi pärsitud.

IRL soovib muudatusi kolmes esimese lugemise läbinud eelnõus, mis käsitlevad panditulumaksu, pakendiaktsiisi ja magusamaksu kehtestamist.

Seeder on varem tunnistanud, et läbirääkimisteks ei ole väga palju aega, sest 1. jaanuaril jõustuvad maksumuudatused peavad olema riigikogus vastu võetud hiljemalt 1. juuliks, parlamendi korralised kevadistungid lõppevad aga juba juuni keskel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles