Video: Postimehe igakevadine kajakaterror: poegi kaitsvad linnakajakad ründavad inimesi (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe toimetuse hoovis Maakri tänaval  kordub aastast aastasse igakevadine kajakaterror, kui linnud kõrvalmaja katuselt alla kukkunud poegi kiivalt kaitsma asuvad.

Täpselt nii juhtus ka täna, kui kaks noort hallikarva kajakatibu mööda plekkkatust alla potsatasid. Nimelt on linnud otsustanud pesa teha kõrvalmaja viilkatusele, korstnani viiva luugi ääre taha. Noored ja maailma avastavad kajakapojad seal mõistagi paigal ei püsi ning nii lõpetasidki linnud on teekonna mitmemeetrise õhulennuga hoovi kivisillutisel.

Hoovis aga asub rattaparkla ning mitmel Postimehe töötajal oli tükk tegemist, et tervena oma kaherattaline kätte saada, kuna vanemad kaitsevad oma lapsukesi väga agressiivselt. Nii võetigi appi vihmavarjud ning pappkastid, et kajakate kollektiivseid rünnakuid tõrjuda.

Kuna niisugune stsenaarium leiab aset igal kevadel, oskavad siinsed töötajad sellega juba arvestada, kuid mööda Maakri tänavat liikuvad pahaaimamatud jalakäijad on kajakaterrori potentsiaalsed ohvrid ning nii mõnigi on saanud ehmatava karjatuse saatel maitsta ka kajaka nokka.

Ornitoloogide sõnul pole niikaua kuni kajakapojad oma pesas püsivad inimestel põhjust muretseda. Kui aga pojad on liikvele pääsenud, pole teha aga muud kui ära kannatada või kraaklevate kajakate piirkonda vältida. Kajakate ohtlikud rünnakud inimestele pole ornitoloogide sõnul siiski väga sagedased ning piirdutakse vaid ähvardamisega.

Linnuga võitlusesse aga asuda pole mõtet, sest nii võib olukorra vaid hullemaks teha. Siinkohal võiks linnuekspertide sõnul kehtida vanasõna «targem annab järele.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles