Riigiprokurör kommenteeris Arvo Sarapuu kinnipidamist (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigiprokurör Laura Feldmanis vastab täna kell 13 algaval pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele seoses Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Arvo Sarapuu kinnipidamisega. Postimees teeb pressikonverentsist otseülekande.

13.05 Riigiprokurör Laura Feldmanis selgitab, miks on info jagamisega nii kaua viivitatud. "Meil on omad kohustused, milleks on menetluse edukas läbiviimine," ütles ta. Just tõendite kogumise tõttu ei ole avalikkusele varem infot jagatud.

13.05 "See kriminaalmenetlus alustati juba 1. märtsil ja see on toimunud kaitsepolitseiameti poolt kogutud info alusel ehk siis tegelikult juba enne seda, kui teema ajakirjanduses teravalt tõstatus," ütles Feldmanis. 

13.07 Prokuratuuri kinnitusel peeti kahtlustatavad kinni täna hommikul. 

13.08 Feldmanise sõnul ei ole sellel kriminaalasjal seost Edgar Savisaare kriminaalasjaga.

13.08 Kas on võimalik, et Taavi Aas ei teadnud et menetlus toimus? "Kriminaalmenetlus on seni olnud avalikkuse eest varjatud tõendite kogumise tõttu".

13.09 Kas prokurör taotleb Sarapuu vahistamist? Prokuröri sõnul on ta kahtlustatavana kinni peetud kuni 48 tunniks ja vahistamist esialgu plaanis pole.

13.10 Kas kahtlustatavate ring võib laieneda? Prokuröri sõnul pole praegu seda alust arvata, kuid menetlus on alles algusjärgus.

13.10 Kas Jüri Ratas teadis käimasolevast menetlusest? "Meil on võimalus olnud avalikkust informeerida sellest kriminaalmenetlusest tänasel päeval. Me ei saa olla, kes võivad olla kriminaalmenetlusest teadlikud."

13.11 BWM rahastamine on prokuöri sõnul toimunud ATKO Grupp ja sellega seotud äriühingute kaudu. Praegu pole võimalik öelda, kuidas skeem täpselt töötas. See selgitatakse välja menetluse käigus.

13.12 Kas informatsioon selle kohta, et Sarapuu tegevuses võib olla midagi kuritegelikku, tuli prokuratuurile enne 1. märtsi? Prokurör toonitas, et menetlust alustati märtsikuu esimesel päeval, mis tähendab, et info laekus prokuratuurile enne seda kuupäeva.

13.13 Prokurör: "käesoleva kahtlustuse kahtlustuse kohaselt ei ole alust arvata, et Sarapuu oleks saanud vahetut kuritegelikku tulu". Küll aga sai BWM teostada prügiveoteenust ehk siis sai ta teenida käivet ja ka kasumit, mis olekski ilmselt abilinnapea motivatsiooniks olnud.

13.13 Prokuröri kinnitusel ei ole alusta arvata, et Arvo Sarapuu abikaasa Kersti Sarapuu oleks asjaga seotud olnud.

13.14 Prokuratuur ei saa kommenteerida, millised toimingud on läbi viidud ja mida on Sarapuu ise kinnipidamisel öelnud. Küll aga ütles prokurör, et praegu kuulatakse tunnistajaid üle. Millised äriühingud võisid olla seotud, ei soostunud prokurör kommenteerima.

13.15 Milline karistus võiks Arvo Sarapuud süüdimõistmisel oodata? Karistusseadustik näeb sellise teo eest rahalise karistuse või kuni kolme aasta pikkuse vangistuse.

13.16 Arvo Sarapuu on korduvalt väitnud, et ta ei tunne Kaido Laanjärve. Nii see tõenäoliselt siiski polnud.

13.19 Prokurör täpsustas, et veel 1. märtsil ei saanud kahtlustust esitada, sest polnud piisavalt tõendeid ja siis hakatigi neid koguma. Tänaseks jõutigi nii kaugele, et kahtlustus esitada.

13.20 Kaua võib kogu edasine protsess aega võtta? Prokuröri sõnul ei saa seda praegu öelda, sest kriminaalmenetluse käigus on veel vaja kõik seosed tuvastada.

----

Kaitsepolitsei pidas Tallinna prügiäri kriminaalasja raames täna hommikul kinni Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu, kes sai kahtlustuse toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. Lisaks said kahtlustuse Sarapuu väimees ja ATKO juhatuse liige Margo Tomingas ning osaühing Baltic Waste Management omanik ja juht Kaido Laanjärv.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad kriminaalasja alates selle aasta 1. märtsist. Loe lähemalt siit: Fotod: Kapo pidas prügiäri kriminaalasja raames kinni Arvo Sarapuu

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles