Järelvaadatav: Nõmme Kalju sai kohustusliku võidu ja püsib liidrite kannul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 12. voorus alistas Nõmme Kalju Viljandi rannastaadionil 2:0 Viljandi Tuleviku ning jätkab seega liidrite Tallinna Levadia ja Tallinna Flora kannul. Kui võitjate esimese tabamuse eest hoolitses Tarmo Neemelo söödust 56. minutil Carlos Geovane Santos Pereira, siis viis minutit hiljem sai Janar Õunap kirja omavärava. Ülekannet kommenteeris Marek Tiits.

Liigatabelis jätkab seega Kalju 26 punktiga Levadia ja Flora kannul, kes paiknevad 32 silmaga vastavalt esimesel ja teisel positsioonil. Tulevik on kuue punktiga eelviimane ehk üheksas.

Täna kohtusid ka JK Sillamäe Kalev ning Paide Linnameeskond, kui võidurõõmu sai tunda kodumeeskond Sillamäe tänu 2:0 võidule. Võitjate eest lõi mõlemad tabamused Aleksandr Volkov (60., 84.). Liigatabelis asub Sillamäe üheksa punktiga kaheksandal real ning Paide 12 silmaga kuuendal kohal.

Mängu eel:

Tulevikul on vaja end pisut rehabiliteerida, sest viimati jäädi Kaljule võõrsil alla koguni 0:8. Toona valmistuti tähtsaks kohtumiseks Pärnu Vaprusega ja see ka võideti, ent nädala eest jäädi Vaprusele korduskohtumises alla ja see on viinud Tuleviku tagasi püsimajäämisheitluse keskmesse. Kalju püüab samal ajal püsida liidrite Levadia ja Flora kannul, viimatine kaotus Levadiale tähendas, et neist jäädakse maha juba kuue punktiga.

Kes (ja kui palju) lööb väravaid?

Kui lisada ka omavahelised mängud 2015. aastal, on Kalju ja Tuleviku viimases viies omavahelises kohtumises löödud 25 (!) väravat ehk keskmiselt viis kolli mängus. Vaid korra suutis Tulevik skoori madalana hoida, kuid siis ka võideti Kaljut kodus 1:0. Kas ajalugu kordub? Kummaski meeskonnas pole esile kerkinud ühte selget väravakütti, seega võib pauk tulla kust tahes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles