Video: Putin demonstreeris Hiinas, et oskab klaverit mängida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin mängis Hiinas klaverit
Vladimir Putin mängis Hiinas klaverit Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin tundub olevat multitalent, kes lisaks riigijuhiametile tegeleb jäähoki ja judoga, kuid nüüd ilmnes, et ta oskab ka klaverit mängida.

Endine KGB agent ja kunagine peaminister on varem meedias kuulsust kogunud Siberis kalastamise ja ujumisega, edastab iltasanomat.fi.

2012. aastal aga teatati, et ta suutis deltaplaaniga lennates juhatada sookurele kätte õige lennusuuna.

Eile ilmnes, et ka klaveril musitseerimine ei ole Venemaa presidendile võõras, sest Hiinas Pekingis Siiditee taaselustamise konverentsi eelselt selle riigi president Xi Jingpingi oodates esitas ta klaveril paar pala.

Vladimir Putin mängis Hiinas klaverit
Vladimir Putin mängis Hiinas klaverit Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Kohal olnud kaameramehed jäädvustasid, kuida Putin muusikaga kohal olnud lõbustas, kandes ette kaks nõukogudeaegset laulu pealkirjaga «Moskva tuled» ja «Nägemist, Peterburg».

64-aastane Putin on ka varem avalikkuses klaverit mänginud, kuid mitte nii kaua.

Venemaa president istus klaveri taha näiteks 2011. aasta septembris, kui ta külastas Moskvas asuvat teatrit.

Vladimir Putin 2011. aastal Moskva teatris klaveri taga / RIA Novosti/Reuters/Scanpix
Vladimir Putin 2011. aastal Moskva teatris klaveri taga / RIA Novosti/Reuters/Scanpix Foto: Ria novosti/Reuters/Scanpix

Veel mängis Putin klaverit 2010. aasta detsembris Peterburis toimunud heategevuskontserdil, kus koguti raha silmahaiguste all kannatavatele lastele. Siis oli Putin Venemaa peaminister.

Vladimir Putin 2010. aastal heategevuskontserdil klaveri taga, siis oli ta Venemaa peaminister / RIA Novosti/Reuters/Scanpix
Vladimir Putin 2010. aastal heategevuskontserdil klaveri taga, siis oli ta Venemaa peaminister / RIA Novosti/Reuters/Scanpix Foto: Ria novosti/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles