Eurovisiooni hääletusel läks Telia praagi tõttu korstnasse 4000 eestlase hääl (11)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni proov.
Eurovisiooni proov. Foto: Sander Ilvest

Eurovisiooni laupäevaõhtuse finaali järel läks Telia tehnilise eksimuse tõttu kaduma tuhandete eestlaste hääled oma lemmiklauludele.

«Kokku ei saanud hääletada veidi alla 4000 inimese,» tunnistas Postimehele Telia pressiesindaja Raigo Neudorf.

Telia Eesti võrguäri lahenduste juht Toomas Sau täpsustas, et läbi ei läinud osad Elisa klientide kõned. «Selle põhjustas Telia ühe telefonijaama vale konfiguratsioon,» sõnas ta.

Elisa Eesti esindaja Marika Raiski sõnul ebaõnnestusid täpsemalt kõned osade hääletusnumbrite puhul, mida Telia ei olnud Elisale avanud.

Kuigi osa kõnesid Elisa võrgust ei tulnud läbi, oli samal ajal võimalik oma hääl edastada SMSi teel. Kõik nad olid Elisa kliendid ning said lemmiku poolt hääletades automaatvastuse, mille kohaselt polevat valitud number kasutusel.

«Elisa kliendid ebaõnnestunud kõnede eest maksma ei pea. Kuna kõned ei läinud läbi, ei tekkinud kliendile ka kulu,» kinnitas Marika Raiski.

Vaata videost, kuidas üks kasutaja proovis ebaõnnestunult Eurovisiooni lauluvõistlusel häält anda:

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles