Politsei avalikustas video, kuidas pööraselt kihutanud purjus mootorrattur Pärnus rajalt maha võeti (9)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvekeskuse avariiteenistuse vanem Tanel Pajumaa leiab, et kuigi statistika järgi ei ole mootorratturite mittepeatumise arv oluliselt kasvanud, siis on viimasel ajal palju tähelepanu pälvinud juhtumid seadust rikkunud mootorratturitega kahtlemata rikkunud teistegi asjaarmastajate mainet.

Pajumaa kinnitas, et kui võrrelda mittepeatumiste statistikat eelnevate aastatega, siis arvuliselt väga suuri erinevusi ei ole. Küll aga on need juhtumid varasemate aastatega võrreldes suurema kõlapinnaga, mille tõttu on ka mootorratturite üldine maine saanud kuigivõrd kahjustada. «Sellegipoolest julgen väita, et valdav enamik on siiski neid juhte, kes liiklusreeglitega kooskõlas liiklevad ja tänu sellele ka politsei huviorbiiti ei satu,» ütles ta.

«Sellised vahejuhtumid lõppevad üldjuhul ühtemoodi – juht tabatakse. Kui mitte vahetult tagaajamise käigus, siis edasiste menetlustoimingute käigus kindlasti. Seejärel tuleb juhil vastutus võtta lisaks konkreetsele rikkumisele, mille tõttu sõiduk peatada otsustati, ka politseinike peatumismärguande ja korralduste eiramise eest,» lisas Pajumaa.

Pühapäeva lõunal pidas politsei Pärnu linnas kinni peatumismärguannet eiranud joobes mootorratturi ja viis ta arestimajja.

Kella 12 paiku päeval märkas politseipatrull Pärnus Tallinna maanteel lähenevat mootorratast Suzuki, millele anti peatumismärguanne. Rattur võttis esiti küll hoo maha, ent andis seejärel gaasi ning jätkas suurel kiirusel sõitu Ehitajate tee suunas. Tagaajamise käigus tõusis mootorratturi kiirus 70-alas ligikaudu 170 kilomeetrini tunnis.

Rattur peeti kinni Raba tänaval loomade varjupaiga juures, kus ta konteineri ja aia vahele peitu oli sõitnud. Märganud politseipatrulli, üritas mootorratta roolis olnud 39-aastane mees küll ära sõita, ent põrkas vastu politseiautot ja kukkus. Kokkupõrke tagajärjel sai kahjustada politseisõiduki lisatuli. Mehel oli ka kaasreisija, 31-aastane naine, kes vaid päev varem mootorrattaga sõites liiklusõnnetusse sattus.

Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Lääne prefektuur

Kevade saabudes on elamurajoonides inimesed märganud ka lapsi ATVdega sõiduteel sõitmas. Pajumaa sõnul kohtab sõiduteel ATVdega sõitvaid lapsi meie liikluspildis siiski üsna harva. Aina enam populaarsemaks muutuvad lastele mõeldud ATVd.

«Siinkohal tuletan lapsevanematele meelde, et lapsi ei tohi lasta ATVga üldkasutatavatele teedele sõitma, kuna nende väike sõiduk võib jääda teistele liiklejatele märkamatuks, millega omakorda võivad kaasneda traagilised tagajärjed. Lisaks sellele ei tea lapsed kõiki liiklusreegleid ega pruugi osata liiklusohtlikke olukordi ette näha ning nendele vastavalt reageerida,» lausus ta.

Sõitmiseks tuleb valida pigem eraldatud alad ning kindlasti ei tohi jätta lapsi järelevalveta. Samuti peavad lapsevanemad jälgima, et lapsel ei oleks võimalik ATVd omapäi käivitada ja sellega sõitma minna.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles