Postimehe video: EOK matemaatika prognoosib Pyeongchangi OM-koondise suuruseks 25 sportlast

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiamängudelgi oli stardis 25 Eesti sportlast.
Sotši olümpiamängudelgi oli stardis 25 Eesti sportlast. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Laskesuusanaiskonna võib maha tõmmata, curlingu segapaari ka – viimased kuud on Eesti Pyeongchangi olümpiadelegatsiooni potentsiaalset nimekirja kärpinud mitme nime jagu. «Number 25 sportlaste arvuks on tänahommikune analüüs,» selgitab Eesti olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles, kui suur praegu eelduslikult Lõuna-Koreas starti tulevate maarjamaalaste arv.

«See (lõplik) number saab selgeks ju alles 2018 jaanuaris, kui lööme nimekirja ametlikult lukku,» nendib Sukles. Number võib sealjuures nii kasvada kui kahaneda, sest oma koha Pyeongchangis on taganud praegu vaid laskesuusamehed. Teistel, ka meie medalilootusel Kelly Sildarul, vajab pilet veel lunastamist.

«Nad peavad läbi käima maailmakarikaetapid, Euroopa meistrivõistlused ja teenima neid punkte, mille alusel saavad koha olümpiamängudel. Meie sportlased on tublid, kritiseerime me neid palju kritiseerime ja nad annavad endast parima,» võiks Suklese sõnumi leninlikult sõnastada kui «Võistelda! Võistelda! Võistelda!» «Igal juhul on eesmärk, et sportlane teeb olümpiamängudel mitte hooaja parima vaid võib-olla isegi nelja aasta parima tulemuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles