Galerii ja video: talgunädal sai alguse Tallinna lauluväljakult

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kogunesid lauluväljaku nõlval ja kaare all suuremad ning väiksemad laulu ja tantsuhuvilised. Koos nopiti üles lume alt välja sulanud prügi ja riisuti ära vana muru, et uus saaks hoogsamalt kasvama minna.

Nii nagu muru läheb iga päevaga järjest rohelisemaks jõuab iga päevaga järjest lähemale ka laulu- ja tantsupidu. Sellega seonduvalt ühendasidki käed «Teeme ära!» talgulised ja laulu-/tantsupeolised, et koos saada lauluväljak peoks sobivaks.

Lisaks koristustalgutele said lihvitud ja ülevärvitud ka laulu- tantsupeo sümbolid, mida 2. juuli rongkäigus tarvis läheb. Kui töö oli tehtud said kõik talgulised suppi ning jäätist.

Tänastel talgutel osalesid Tallinna 21. kooli õpilased ja õpetajad, Sõlekese tantsulapsed ja juhendajad, Liikuri lasteaia lapsed ja õpetajad, ERRSi tragid naised, XII noortepeo kunstiline toimkond ja veel paljud teised tublid talgulised.

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev toimub sel laupäeval, 6. mail 2017 ning kõik inimesed, kogukonnad ja organisatsioonid on oodatud talguid korraldama ja neis osalema. Praeguseks on talguveebi kirja pandud juba üle 1900 talgu ning üle 21 000 talgulise. Talguid saab kirja panna ja teisi kaasa kutsuda aadressil www.teemeara.ee.

Vaata lõbusaid talgumeeleolusid videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles