Drag-queen: ma pole ju naine

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fuksi.
Fuksi. Foto: Liis Treimann

Ajal, mil paljud õrnema soo esindajad üha enam naiselikkust minetavad ning neid kleidi kandmise asemel hoopis robustset kaitseväevormi selga tõmbama kutsutakse, astuvad tõelised naised üles ööklubilavadel. Oot-oot… Või polegi nad naised?

Kuna drag-queen’i määramiseks pole ilmtingimata vaja akadeemilist ja entsüklopeedilist definitsiooni, rahuldume Vikipeedias kirjapanduga. Niisiis on drag-queen naiseks riietunud mees. Ta ei pruugi olla transvestiit, vaid mees, kes etendab suurilmadaami koos kõige sinna juurde kuuluvaga: võimas soeng, värvikas meik, suur ja uhke kleit, sädelevad või muud moodi hiilgavad kõrged platvormkingad või -saapad ja muud ülinaiselikud aksessuaarid ning käitumine. Sageli on nad ööklubide palgal, et teha seltskonda värvikamaks ja suurendada kaudselt külastatavust.

Ööklubis Patt esinesidki läinud nädalal drag-queen’id Fuksi ja Puksi, kellest esimene nõustus Arterile endast ja oma etteastest pajatama. Puksi on tuletatud Alla Pugatšovast, Fuksi aga lihtsalt fuksiaroosast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles