Järelvaadatav: Kalju küttis Viljandile korraliku sauna ning jätkab liidrite kannul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga seitsmenda vooru viimases kohtumises näitas Nõmme Kalju võimu, kui alistas Hiiu staadionil Viljandi Tuleviku koguni skooriga 8:0. Seejuures ei löönud ükski mängija üle ühe värava. Kalju eest said tabamuse kirja nii Deniss Tjapkin (25.), Artur Valikajev (30.), Igor Subbotin (54.), Karl Mööl (56.), Nikolai Mašitšev (62.), Peeter Klein (69.), Tarmo Neemelo (71.) kui ka Robert Kirss (79.).

Liigatabelis hoiab Kalju nüüd 16 punktiga kolmandat kohta, jäädes ühe punktiga maha Tallinna Florast ning kolme silmaga liiderpositsioonil asuvast Tallinna Levadiast. Viljandi meeskond on kolme punktiga eelviimasel ehk üheksandal real.

Enne mängu:

Kalju ja Tulevik kohtusid tunamullu meistriliigas neli korda ja Viljandi meeskond suutis pealinlastele küllaga peavalu valmistada. Kui avamängu võitis Kalju kodus 6:2, siis juunikuus said mulgid kodus tänu Roger Teori väravale magusa 1:0 revanši. Kuu aega hiljem võitis Kalju jälle suurelt 4:0, ent hooaja viimases mängus tehti Viljandis 2:2 viik.

Kas Kalju toibub raskest nädalast?

Hooaega võitudega alustanud Kaljule kujunes eelmine nädal valusaks, kui esmalt langeti penaltiseerias Infoneti vastu välja karikasarjast ja seejärel kaotati võõrsil Narva Transile hambutu mänguga 0:1. Äärekaitsja Karl Mööl tunnistas pärast kohtumist, et meeskond tunneb puudust plaan B-st, seda eriti rünnakul. Kas nädala jooksul on B treeningutel üles leitud või piisab Viljandi vastu ka A-st?

Kas Tulevik pöörab lõpuks hea mängu ka heaks tulemuseks?

Viljandi meeskonnale on seni korduvalt kätte maksnud naiivsushetked. Ilma nendeta võiks mulkidel tabelis olla märksa rohkem punkte kui praegused kolm. Üle mitme mängu pole Tuleviku ridades seekord olulisi puudujaid, Kaljut ei saa seevastu aidata Artjom Dmitrijev ja Reginaldi jätkuval puudumisel kipub pealinlaste keskväli üsna õhukeseks jääma. Samas on tagasi rivis ääreründaja Janar Toomet, kes omasid Narvas kollaste kaartide tõttu aidata ei saanud.

Kes löövad väravaid?

Kalju ääreründajate arvel on seni kolm tabamust, kõik need Igor Subbotini nimel. Juurde peavad seega panema nii Toomet kui ka Nikolai Mašitšev, kahele väravale otsib lisa noor Peeter Klein ja skoor on veel avamata Robert Kirsil. Samuti pole vahetusmehena suutnud jalga valgeks saada kogenud Tarmo Neemelo. Tuleviku poolel tasub silma peal hoida Indrek Ilvesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles