Sotsiaalmeediastaarist Kuressaare vanaproua: appi tõtanud inimene tahtis ainult head (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel päevadel üle kogu maailma levinud videoklipi peategelane, 87-aastane Kuressaare vanaproua ütles, et kukkus enda piiratud liikumisvõime tõttu. «Inimene tahtis ju vaid head ja tema ei ole milleski süüdi,» kommenteeris ta videot.

Kuressaare kesklinnas juhuslikult videole sattunud õnnetus eaka Kuressaare prouaga saavutas Briti tabloidi Daily Mail vahendatuna lausa hiti seisuse, kus seda vaatas vähem kui ühe ööpäevaga ligi kaks miljonit inimest, kirjutab Saarte Hääl.

Pentsik vahejuhtum jäi Kuressaare Laurentiuse kiriku ülekäiguraja taga seisnud Margus Vaheri auto pardakaamerasse tänavu 17. veebruaril õhtul kella kuue paiku. 44-sekundilisel klipil võib näha, kuidas Aino-Edda Krummile appi tõtanud mehe auto hakkab ootamatult edasi veerema. Juht üritab autot peatada, kuid müksab seejuures kahe kargu toel seisvat prouat, kes kukub selili.

Vanaproua rääkis ajalehele, et ei ole teda aitama läinud mehe peale pahane.
Vanaproua rääkis ajalehele, et ei ole teda aitama läinud mehe peale pahane. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saarte Hääl külastas eile Kuressaares elavat Aino-Edda Krummi, kes nädala eest 87. sünnipäeva tähistas. Vaadates suurt tähelepanu pälvinud videot, tõdes Aino-Edda, et kukkumise põhjustas tema enda piiratud liikumisvõime.

«Ma olen orienteeritud edasiliikumisele. Ümber kukkusingi selle pärast, et oleks pidanud korra sammu tagasi astuma. Aga inimene tahtis ju vaid head ja tema ei ole milleski süüdi,» nentis ta. Õnneks ei toonud kukkumine kaasa suuremaid vigastusi.

Krumm sõnas, et kuigi tal tuleb tänaval liikuda kahe karguga ja liikumisvõime ei ole võrreldes paarikümne aasta taguse ajaga enam kuigi hea, ei taha ta siiski koduseinte vahele jääda.

«Mul oli kunagi kukkumine, puus sai kannatada ning nüüd on üks jalg veidi lühem kui teine,» rääkis proua Krumm. «Liikumine on mu jaoks küll äärmiselt vaevarikas, aga proovin ikka omal jalal veel nii palju toimetada, kui vähegi jaksu on.»

Videoklipi autor Margus Vaher rääkis, et nüüdseks on video omandanud USA kompanii Jukin Media, mille ärimudel on videosalvestiste eraomandist väljaostmine ja edasimüük oma toodetena. Kui palju ta hittvideoga teenis, mees ei reetnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles