Maamessi esimene päev: videod

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maa Elu teeb täna ja homme ehk 20. ja 21. aprillil Maamessilt kokku kuus otseülekannet, mida saab siit ka järelvaadata.

Tänane esimene ülekanne toimus kell 11.30 – 13.00. Ülekande reporterid on kahe päeva jooksul Marian ja Tiit. Hakatuseks tehti täna juttu eile viimaste seas veel oma boksi ehitanud eksponentidega. Videokaamera jälgis raievõistlused sisse juhatanud noorendikuhoolduse võistlust ning kohe pärast seda Maamessi pidulikku avamist.

Huvilised saavad näha, kuidas töötavad enam kui sada aastat vanad maamootorid. Lisaks räägitakse tänapäevastest masinatest ja loomakasvatajatele mõeldud nutiseadmetest ehk erinevast messinaeltest. Messinael tähistab täiesti uut seadet, sõidukit vms, mille esmaesitlus on Maamessil ning peaks kõnetama ka tavatarbijat.

Intervjuu andis Tartu Näituste juht Alo Pettai, kes rääkis juba 25. korda toimuvast Maamessist ja sellega seonduvast.

Kell 13.45 – 15:00 toimunud otseülekande juhatasid sisse Paides väljamõeldud uudsed haagised. Neist üht polegi veel Eestis müüdud ja suurem osa sellistest haagistest on siiani müüdud Rootsi Volvo kontsernile. Samas kõrval seisis hüdrauliselt allalastav loomaveohaagist.

Seejärel astus Maa Elu stuudiosse Metsaoksjoni esindaja Lehar Lindre, kes rääkis, kuidas turvaliselt ja õiglaselt oma metsa müüa.

Messinaeladest sai ülevaate laudas kasutatavast robotitest, millest üks koristab sõnnikut, teine lükkab loomadele sööta ette ja kolmas suudab mitmele sajale loomale sööda ette valmistada. Vaatajale selgitati ka lüpsiroboti töö põhimõtteid.

Baltic Agro Machinery esindajad tutvustasid oma messinaela, maailma suurimat klahvkombaini. Suuri traktoreid ja ka üht hoopis väiksemat seadet, mururobotit, mille tantsulik nimi Tango. Mururobot pakkus koguni päristantsijatele väikest konkurentsi.

Jätkus jalutuskäik messialal, muu hulgas piiluti ka toidutelki, kus Eesti väiketootjad oma kaupa tutvustasid.

Ülevaate sai sellestki, kuidas töötab võimas puiduhakkur, mis jõudis Eestisse alles käesoleva aasta märtsis.

Kell 15.30 – 17.00 toimunud otseülekande ajal uurisid meie reporterid, milliste muljetega on nii eksponentidel kui ka külastajatel Maamessi esimene päev kulgenud. 

Hakatuseks anti aga ülevaade Maa Elu ja Maamessi ühisele fotokonkursile laekunud piltidest, mis andsid huvitava läbilõike varasematest messidest.

Huvilistele selgitati e-põlluraamatu võimalustest ja eelistest. E-põlluraamatut on sul alati võimalik taskus kaasas kanda.

Ülekande lõppu mahtus Maamessi korraldajate meeleolurikas videoklipp sellest, kuidas messiala üles ehitati.

Maa Elu otseülekanded Maamessilt jätkuvad homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles