POSTIMEES MOSKVAS Eesti ettevõtted: meie valitsus juba liigub Eesti-Vene suhete parandamise suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva transiidi- ja logistikamessil osalevad Eesti ettevõtjad usuvad, et nad saavad Eesti-Vene suhteid muuta ning näevad positiivsena ka tänase valitsuse samme majandus- ja kaubandussuhete parandamise suunal.

«Oleneb, mida sa tahad muuta. Kõike saab muuta,» märkis Moskvas intervjuus Postimehele Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa. Ta lisas, et tal on ees kokkusaamised nii erinevate Vene Raudtee  esindajate kui ministeeriumite ametnikega. 

«Alustame väikestest asjadest, reisirongiliiklusest ja küll siis jõuame ka suuremate transiidikaupadeni,» lausus Rohumaa, kes vaatab Eesti-Vene suhete tulevikku optimistlikult. «Need on alati olnud lainetena. Suhtlemine oleneb alati inimestest.»

Lisaks Eesti Raudteele on messil kohal ka selliseid Eesti ettevõtted nagu Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam ja Narva Logistics OÜ. Ettevõtjad loodavad ka uutele kontaktidele valitstuse tasandil, kuna messil on kohal ka Eesti parlamendi ja ministeeriumi esindajad.

Kolmepäevane transiidi- ja logistikamess TransRussia algas täna ja kestab 20. aprillini.

Vaata intervjuud teiste messil osalevate Eesti ettevõtete esindajatega lähemalt juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles