Lennujaama ähvardaja paljastas praalimine Facebookis (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti- Saksa lendudele pommiähvarduse teinud Vladislav Pälling Harju maakohtus.
Eesti- Saksa lendudele pommiähvarduse teinud Vladislav Pälling Harju maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Eelmise aasta 25. juulil helistas Vladislav Pälling kaitsepolitsei korrapidaja telefonile ja Tallinna lennujaama. Kuigi originaalis luges ta oma sõnumi ette inglise keeles, kõlaks see eesti keeles umbes nii: «Tere. Me oleme ISISe Iraagi ja Süüria Islamiriigi esindajad. Selle nädala jooksul kavatseme me õhkida ühe teie lendudest suunal Tallinn–Saksamaa. Olge valmis.»

Korrakaitse suhtus teatesse väga tõsiselt ning lennujaamas võeti kasutusele täiendavad turvameetmed. Kohale toodi pommikoerad, piirkonnas hakkas patrullima oluliselt rohkem korrakaitsjaid. Kaitsepolitsei asus asja kallal palavikuliselt tööle, kuid kõne tegijast polnud algul kippu ega kõppu kuulda.

Rohkem kui pool aastat hiljem, juba kapo poolt kinnipeetuna, tegi Pälling lõpuks puhtsüdamliku ülestunnistuse, milles kirjutas: «Kui oleks võimalik eluloolinti tagasi kerida, ei läheks ma sellise asja peale mitte kunagi välja isegi kõige parematest kavatsustest.» Sellega oli uurimine sisulises plaanis lõpetatud. Kuid kuidas Pälling ikkagi tabati?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles