Fitnessistaar Evelin Ainomäe: nädalavahetusel naudin ja argipäeval annan piitsa! Milline täiuslik tasakaal!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik suveks vormi! Nii kõlas täpselt nädal tagasi meie vana tuttava, fitnessistaar Evelin Ainomäe reibas üleskutse kevade alguse puhul.

Foto: Erakogu

Fitnessistaar Evelin: Suveks kõik koos minuga vormi on nüüdseks tõesti käivitunud ja esimene kehavormimise nädalgi mul juba seljataga.

Kuidas siis läks?

Iga algus on ikka raske ja minu jaoks on kõige keerulisem alati just alustamine. Nii mõnus on ju vabamalt võtta ja lihtsalt elu nautida. Lisaks kümned vabandused kiirest elutempost ja kohustustest, mis meil kõigil igapäevaselt kanda on.

Kui aga endale lubadus antud, siis taganemisteed pole. Niisiis, ikkagi alustasin lõpuks suure surmaga. Kuidas siis?

Mulle meeldivad sujuvad üleminekud ja keha harjutamine karmima režiimiga. Äärmuslikud ja järsud meetodid mulle lihtsalt ei istu, sest tihti saab liiga järsult alustatud dieet ka sama ootamatu ja kiire lõpu. Seega otsustasingi teha sissejuhatava nädala ning järk järgult oma elustiili dieedi ja treeninguga harjutada.

Ning uskuge või mitte – esmalt keskendusin korralikule unele ja väljapuhkamisele. Õhtul koju jõudes läksin ruttu magama, et korralikult energiat varuda. Kurnatus ja väsimus ei ole kindlasti parim tegusaks päevaks, mille juurde kuulub hulganisti füüsilisi tegevusi. Kui veidigi alla anda soovisin, siis piisas kiirest pilgust riidekappi, kus ootab hulganisti head ja paremat, mis suvel kenasti selga peab istuma.

Kuna trennist polnud ma siiski täiesti loobunud, siis pidin eelkõige keskenduma oma toitumisele. Mida muutsin oma toidulaual?

Alustasin oma igapäevase menüü planeerimisega. Varusin külmkappi toitvat ja tervislikku toitu, et kogu päeva vältel ikka kütust jaguks. Ja kui soovin vähem süüa, siis on minu võtmesõnaks näljatunde vältimine. Kõige suurem viga on päeva jooksul toidukorrad vahele jätta, sest siis ei ole võimalik oma õhtusi isusid taltsutada.

Foto: Erakogu

Seega reegel number üks - hommikusöök olgu igapäevane püha rituaal ja traditsioon. Ja ikka toitev ja tervislik.

Minu hommikuseks lemmikuks on puder. Ja juba mõnda aega armastan üle kõige rukkihelbe putru. See on nii maitsev ja loomulikult ka ülikasulik. Keedan seda veega ning pudru valmides lisan pisut munavalget. Lisaks veidi soola, kaneeli ja mett. Kõige krooniks segan hulka aga korraliku koguse maasikaid. Võtan need otse sügavkülmast ja segan valminud pudru sisse. Tulemuseks on vapustav maitse ning lisaks ka sobiv temperatuur, sest jäised maasikad jahutavad kuuma pudru just sobivaks. Kohvi proovin juua kas mustalt või väikese piimaga. CaffeLattet ja Cappuccinot tarbin nüüd taas harva. Ja kui, siis pigem magustoidu eest.

Enne kodust tööle tormamist mõtlen läbi, kas saan teha lõunapausi ja kui ei , siis hoolitsen selle eest, et kogu päevaks ikka toit kaasas oleks. Siis ei jää nälga ja jaksan ka päeva lõpus trenni teha. Minu sõnum olekski, et söö tihti, mõõdukalt ja tervislikult ning kaal hakkabki tasapisi alanema. Mida tööle minnes kaasa võtta, sellest ehk järgmisel korral täpsemalt.

Foto: Erakogu

Ma ei ole ma siiani alustanud tugeva jõusaali treeninguga, aga vaikselt siiski liigun sinnapoole

Minu hetke suurimaks lemmikuks on hoopis spinning. Nii väntangi ennast korralikult higiseks ja jätan trennisaali kogu oma päeva jooksul kogunenud stressi. Ootan läbematult kevadist soojust ja plaanin hommikut alustada juba õige pea väikse jooksuringiga pargis. Värske õhk ja mõnus hommikune liikumine annab mulle energia kogu päevaks.

Sellises töö-toidu-trenni-une rütmis pidasingi nädala lõpuni vastu ja igal hommikul peeglisse vaadates olin endaga üha rohkem rahul. Leidsin, et lisaks toidule ja trennile ei teeks paha ka abistavad iluhooldused ja ilmselt proovin peagi taas Babori rasvapõletusmähiseid. Kõik see kokku on kehale üks korralik restart!

Fitnessistaar Evelin Ainomäe «Suveks kõik koos minuga vormi» on käivitunud ja esimene kehavormimise nädal seljataga
Fitnessistaar Evelin Ainomäe «Suveks kõik koos minuga vormi» on käivitunud ja esimene kehavormimise nädal seljataga Foto: Erakogu

Aga siis saabus nädalalõpp ja lubasingi endale veidi enam naudinguid.

Nädalalõpu veetsin Pariisis. See on üks mu lemmiklinnu ja ma üleüldse jumaldan Prantsusmaad! Olen endale lubanud, et sügisel alustatud prantsuse keele õpingud peavad vilja kandma ning millise rõõmuga ma oma keeleoskust seal praktiseerisin.

Pariis ja range dieediplaan ei sobi loomulikult kokku. Ilma hea veini ja toiduta seal viibida ei õnnestu. Ma ei külastanud ka hotelli jõusaali – ja miks oleks pidanudki – õues oli üle 20 kraadi sooja ja pikad jalutuskäigud mööda linna olid täiuslikuks vahelduseks ja kindlasti ka trenni eest.

Niisiis otsustasin nautida hetke ja lubasingi endale ka mõõdukalt veini ja vapustavalt head toitu. Kuid ei mingeid croissante ega küpsetisi. Toitusin peamiselt mereandidest ja salatitest. Ma pole kohanud veel inimest, kes oleks ennast austritest paksuks söönud. Hea enesetunne ja positiivsed emotsioonid mõjusid mu vormile hästi.

Foto: Erakogu

Peale puhkust on oluline oma tavarütmi koheselt naasta

Siit minu soovitus ka teile – kui olete endale midagi dieedivälist lubanud, siis pole mõtet selle pärast põdeda. Lihtsalt pöörduge tagasi pisut karmima elustiili juurde niipea, kui võimalik. Nädalalõpul naudin ja nädala sees annan kehale piitsa! Milline täiuslik tasakaal!

Foto: Erakogu

Suveks vormi projektis ei ole ma seekord siiski üksi. Kui mäletate võtsin kampa ka Hooaeg saatejuhi Aveli, kelle sooviks oli samuti oma vormi suveks märkimisväärselt parandada.

Kuidas siis Avelil läheb?

Lubasime mõlemad, et kaotame suveks korraliku numbri kilosid. Motiveerime teineteist ning ei anna alla. Ja mis saaks olla parim motivatsioon, kui uued trenniriided? Niisiis läksimegi Aveliga kõigepealt hoopis šoppama. Spordipoed, mida väisasime, on iga spordisõbra unistus. Valisime ja proovisime, proovisime ja valisime ning mis me täpselt välja valisime – sellest juba täpsemalt järgmisel nädalal.

Foto: Erakogu

Seejärel asusime edasisi plaane tegema. Kuid Avelit nähes rabas mind sulaselge üllatus.

See kaunis tšikk oli meie vormimuutmise plaani ikka eriti tõsiselt käsile võtnud ja läbinud korraliku keha puhastuskuuri, mistõttu juba ka õige mitmest lisakilost vabanenud. No lausa kadedaks tegi! Minul sellist kaalukaotust küll ette näidata pole!

Lisaks palusin Avelil kirja panna oma toidumenüü, mida analüüsides ja muutes võiks veelgi vormi paranemist soodustada. No mingit patustamist seal küll kirjas polnud. Ilmselt oli toitumise kirjapanek heaks piirajaks.

Head naised, proovige ka teie oma menüü üles kirjutada ja märkate varsti, et nagu imeväel sööte palju tervislikumalt, kui enne. Kui kõik must valgel kirjas on, siis on oluliselt lihtsam nii mõnelegi koogile ja kommile ei öelda.

Foto: Erakogu

Tegime Aveliga teile ka väikse ergutuseklipi ja juba nädalavahetusel, kui Aveliga kohtume ja koos trenni läheme, mõtleme ka järgmise nädala menüü läbi. Meie vormimise nipid – söök, jook, trenn ja loomulikult iluhooldused, seda kõike jagan teiega juba järgmisel korral.

Ja siit üleskutse teile kõigile! Suveks kõik rannavormi! Tähelepanu, valmis olla, läks!

Vaata videot ja pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles