Fotod ja video: Peterburis tähistati 100 aasta möödumist eestlaste meeleavaldusest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub 100 aastat eestlaste meeleavaldusest Petrogradis, millega nõuti Eestile autonoomia andmist. Sündmust tähistati Peterburis Jaani kirikus tänujumalateenistuse ning Eesti Rahvusmeeskoori kontserdiga.

Eesti Kontserdi direktori Jüri Leiten sõnas, et selliseid visiite on kindlasti vaja. Leiteni sõnul valiti Peterburi Jaani kirik Eesti Vabariigi 100. juubeli tähistamise alguseks selletõttu, et see selgitab ja räägib sellest, et kultuuriväravad peavad olema koguaeg lahti.

Jüri Ratas ütles oma visiiti kommenteerides, et on saanud ka päris palju toetusavaldusi ning ei kahetse külastust. «Ma ei kahetse mitte ühtegi grammi ja olen õnnelik, et olen täna siin eesti inimestega,» ütles Ratas.

Vaata pikemat lugu videost!

Eestlaste meeleavalduse 100. aastapäeva meenutati koos kohalike eestlaste ja konsulaarkorpusega. Kirikus avati mälestustahvel 100 aasta taguse meeleavalduse meenutamiseks, samuti näitus toonaste sündmuste ja Jaani kiriku seotusest. EELK peapiiskop Urmas Viilma viis läbi jumalateenistuse ning esines Eesti Rahvusmeeskoor. Sõna võtsid peaminister Jüri Ratas ja Eesti peakonsul Peterburis Jaanus Kirikmäe.  

Postimees uuris Peterburi elanikelt, mida arvavad nad Eesti-Vene suhetest:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles