Järelvaadatav: Flora teenis Sillamäe vastu hooaja kolmanda võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga viienda vooru viimases kohtumises alistas Tallinna FC Flora Sportland Arenal 2:0 Sillamäe Kalevi. Flora läks 1:0 juhtima kohtumise 15. mänguminutil, kui värava sai kirja Joonas Tamm. Võidutabamuse kindlustas Florale Madis Vihmann, kes skooris 62. minutil. Postimees näitas Lilleküla kunstmuruväljakul toimuvat kohtumist otsepildis, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

Liigatabelis on Flora viie vooru järel kolme võidu ning kahe viigiga kolmandal positsioonil, Sillamäe asub ühe võidu ja nelja kaotusega eelviimasel ehk üheksandal real.

Enne mängu:

Edu tuleb tasapisi

Floralt eeldati superkarikafinaali šokeeriva tulemuse järel läbipõlemist, kuid noor meeskond on võidelnud viigipunkti välja nii Levadialt kui ka Nõmme Kaljult, kahes viimases kohtumises on aga alistatud Pärnu ja Tartu. Tammekale löödi viimati koguni neli vastuseta väravat ja võrdse esimese pooltunni järel hoiti mänguohje juba kindlalt enda käes. Arno Pijpers on tuntud karmi käega treenerina ning distsipliini vundamendile rajatuna on florakate enesekindlus nelja esimese vooruga kasvanud juba üsnagi jõudsalt.

Bardakist hakkab sündima meeskond

«Bardakk,» iseloomustas poolkaitsja Maksim Lipin pärast teises voorus Levadialt saadud 0:5 sauna Sillamäe meeskonnas valitsevat olukorda. Kaks vooru hiljem on pilt juba päikeselisem, sest esmalt oldi Nõmme Kalju vastu lõpuhetkedeni kinni viigipunktis, neljandas voorus saadi aga viimaks tabelis silmad pähe, kui Pärnu Vaprus alistati võõrsil 3:0. Korralike treeningtingimuste puudumine vajutas Kalevi ettevalmistusele pitseri, lisaks vaeveldakse mängijatepuuduse käes.

Kõigil senistel mängudel on käidud vaid nelja vahetusmehega ja ehkki meeskonna koosseisu toodi talvel hulgaliselt mängumehi, pääseb neist reeglite kohaselt igas kohtumises väljakule vaid neli. Samuti peab Sillamäe oma kunstmuru amortiseerumise tõttu esimesed üheksa kohtumist võõrsil, mis muudab esimese mänguderingi nende jaoks emotsionaalses plaanis üsna väsitavaks.

Kes lööb väravaid ja keda jälgida?

Flora poolel on jala juba valgeks saanud viis meest. Kahes viimases kohtumises on väravalööjate seas olnud poolkaitsja Mihkel Ainsalu, mis näitab, et tabamusi võib tulla ükskõik kust. Ründeliini kõige ohtlikum mees on endiselt Rauno Sappinen, kuid Tammeka vastu naasis väikesest vigastusest paranenuna värava ja sööduga platsile Rauno Alliku, samuti võib sähvatada mõni noorukitest, keda Pijpers on seni julgelt usaldanud. Põnevaim ongi ehk vaadata, kes Flora noormängijatest suudab koosseisus kanda kinnitada - on see Herol Riiberg, Markus Poom, Mark Anders Lepik, Pavel Fedorenko või äkki hoopis Erik Sorga?

Sillamäe säravaim mees on seni olnud Lipin, kes kostitas pärnakaid ise ühe tabamusega ja lisas ka väravasöödu. Lisaks talle on täpsed olnud veel vaid Mihhail Slaštšjov ja Aleksandr Volkov, Florale vastuhakkamiseks vajab Sillamäe aga rohkem relvi. Väravaid peab hakkama lööma ka Mihai Turcan, Daniil Ratnikovi seni silmapaistvaim tegu on aga olnud avavoorus punase kaardi saamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles