Järelvaadatav: NCAA turniiri teine finalist on Oregoni seljatanud Põhja-Carolina

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NCAA finaalturniiri teises poolfinaalis alistas Põhja-Carolina Tar Heels 77:76 Oregon Ducksi ja kohtub 4. aprillil peetavas poolfinaalis Gonzaga Bulldogsiga. Tasavägise kohtumise saatus selgus lõpusekunditel, kui kuus sekundit enne sireeni vähendas Keith Smith Oregoni kaotusseisu ühepunktiliseks. Kennedy Meeks eksis mõlemal vabaviskel, kuid Põhja-Carolina sai ründelauapalli ja ehkki seejärel vääratas vabaviskejoonelt kaks korda ka Joel Berry II, kuulus ründelaud uuesti Põhja-Carolinale, mis ei jätnud Oregonile enam võimalust viskele jõuda. Meeks tõi võitjatele 25 ja Justin Jackson 22 punkti, Oregoni parim oli 21 punktiga Tyler Dorsey.

Enne mängu:

Michael Jordani endine ülikool Põhja-Carolina oli enne märtsihulluse algust paljudes ennustustes finaalturniiri suursoosik. Teiste seas ennustas Põhja-Carolina võitjaks ka korvpallisõbrast USA endine president Barack Obama.

Viimasel seitsmel finaalturniiril on Põhja-Carolina alati jõudnud 16 parema hulka. Viimase kümne aasta jooksul on poolfinaali jõutud neljal korral, neist kahel korral on jõutud ka finaali – 2009. aastal võideti meistritiitel, 2016. aastal kaotati finaalis.

Statistika põhjal võiks öelda, et seni on Põhja-Carolina oma vastastest hõlpsalt jagu saanud. Keskmiselt on mängud võidetud 15-punktilise vahega. Tõsi, avaringis saadud 39-punktiline võit moonutab üldpilti kõvasti. Näiteks veerandfinaalis alistati Kentucky Wildcats kõigest kahe punktiga – 75:73.

Oregon Ducks on turniiril nii kaugele jõudnud kaks korda. Viimati mängiti poolfinaalis aga 78 aastat tagasi. Siis tuldi ka finaalturniiri võitjaks.

Meeskond on tänavusel hooajal silma jäänud hea kaitsemänguga. Kogu hooaja peale on blokeeritud 241 pealeviset ning see on NCAA parim näitaja. Veerandfinaalis võideti Kansas Jayhawksi 74:60. Varasemalt saadi finaalturniiril jagu Rhode Islandist ja Michigan Wolverinesist.

Enne mängu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles