Graafik ja video: Haabersti ristmiku ehitab 19,8 miljoniga ümber Nordecon (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kommunaalamet valis Haabersti ristmiku ehitajaks Nordeconi, kes loodab rekonstrueerimistööd lõpetada tuleva aasta oktroobris.

Haabersti ristmiku rekonstrueerimisel tehakse mitmesuguseid teetöid, paigaldatakse veevarustus ja kanalisatsioon, tänavavalgustus ja uued foorijuhtimise süsteemid. Tegeletakse ka maastikuarhitektuuriga ning korraldatakse ümber liiklus.

Kergliiklejate jaoks on plaanis Ehitajate tee alla ehitada 38 meetri pikkune tunnel ja Paldiski maantee alla 54 meetri pikkune tunnel. Uued kergliiklusteed tulevad kõikidesse suundadesse.

«Haabersti ristmik on Tallinna üks ohtlikumaid ja ülekoormatumaid ristmikke, kus ummikud on tavalised. Selle ristmiku ümberehitust on oodatud aastaid,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur. 

Tema sõnul alustab Nordecon ehitust aprillis ning liiklusele avatakse esmalt täies ulatuses Paldiski maantee ehk Tallinn-Keila suunaline viadukt juba järgmise aasta mais. Kogu ristmik valmib aga 2018. aasta oktoobris.

«Uus Haabersti ristmik suurendab oluliselt transpordivahendite läbilaskvust ning on sujuvam kui olemasolev olukord,» lubas Ambur.

Haabersti uut ristmikku hakkab ehistama Nordecon.
Haabersti uut ristmikku hakkab ehistama Nordecon. Foto: Postimees

Ehitustööde ajal on liiklejatele tagatud igas suunas ja igal ajal 1+1 sõidurada. «Palume kõigil arvestada, et ehitustööd võivad kaasa tuua suuremad ummikud kui tavaliselt,» märkis Ambur, kelle sõnul teatavad nad kõikidest muudatustest operatiivselt, et autojuhid saaksid vajadusel valida alternatiivseid teekondi.

Tallinna kommunaalamet ja Nordecon sõlmivad lepingu aprilli keskel, pärast 14-päevase vaidlustusaja lõppu. Nordecon pakkus tööde hinnaks 19,8 miljonit eurot. 

Projekt hõlmab Paldiski maantee, Rannamõisa tee ja Ehitajate tee kahetasandilise ristmiku ehitust, Paldiski maantee ehitust 1,05 kilomeetri, Rannamõisa tee ehitust 1,1 kilomeetri ja Ehitajate tee ehitust 100 meetri ulatuses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles