Järelvaadatav: võimas kaitsemäng viis Kotsari ja South Carolina kaheksa parema hulka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpalluri Maik-Kalev Kotsari ülikoolimeeskond South Carolina Gamecocks jätkas NCAA igakevadisel finaalturniiril võidukäiku ja jõudis kooli ajaloos esmakordselt kaheksa parema hulka, kui kolmanda asetusega Baylori ülikool alistati 70:50. Taas algviisikusse kuulunud ja kaitses kõvasti tööd rabanud Kotsari arvele jäi kaks punkti, eestlane tabas kahest pealeviskest ühe. Lisaks võttis ta viis lauapalli, andis kaks korvisöötu ja tegi ühe vaheltlõike. 2.40 enne mängu lõppu kukkus Kotsar viie veaga pingile.

South Carolina suurim korvikütt oli 24 punktiga Sindarius Thornwell, vastastest suutis ainsana kahekohalise punktisumma koguda 18 punkti visanud Johnathan Motley. Kaheksa parema hulgas kohtub South Carolina 4. asetusega Florida Gatorsiga, kes alistas 16 parema seas lisaajal vaid ühe punktiga 84:83 Wisconsin Badgersi. Mäng toimub Eesti aja järgi pühapäeval kell 21.25. Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad kohtumist otsepildis.

Postimehe otseülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

26. märts

kell 21.25–23.40: Florida Gators – South Carolina Gamecocks

2. aprill

kell 01.00–03.15: NCAA finaalturniiri 1. poolfinaal

kell 03.45–06.00: NCAA finaalturniiri 2. poolfinaal

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Enne kohtumist:

Lõuna-Carolina Gamecocks on seni näidanud märtsihullusel suurepärast mängu. Teises ringis saadi hakkama suurüllatusega, kui 88:81 alistati legendaarse Mike Krzyzewski juhendatav Duke’i Ülikool. Finaalturniiri avaringis oli Lõuna-Carolina 93:73 üle olnud Marquette Golden Eagles’i meeskonnast.

Kolmandas ringis ehk 16 parema meeskonna seas kohtub Lõuna-Carolina kolmanda asetuse Bayloriga, kes heitis viimati konkurentsist 11. asetusega Southern California Trojansi, saades neist jagu 82:78. Baylor on jõudnud märtsihullusel ajaloo jooksul kahel korral (aastatel 1948 ja 1950) Final Fourile, kokku on osaletud kümnel korral. Lõuna-Carolina ja Baylori kohtumine toimub sel reedel New Yorgis Madison Square Gardeni saalis, kus tegutseb tavapäraselt NBA meeskond New York Knicks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles