Vaata järele: Elu24 Live'is käis külas aasta uustulnuk ja aasta ansambel Patune Pool

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 23. märtsil käis Elu24 Live`is külas aasta uustulnuk ja aasta ansambel Patune Pool.

Foto: Mihkel Maripuu

Hiljutisel auhinnatseremoonial Kuldne plaat 2017 kuulutati aasta uustulnukaks ja aasta ansambliks 2013.aastal loodud duo Patune Pool.

Kuidas Patune Pool rambivalgusesse sõudis?

Oli 2013.aasta kaunis päikesepaisteline suveõhtu kui ühel üritusel kohtusid Keila neiu Sünne ja Türi noormees Edvin. Peale Sünne poolt joristatud paari viisijuppi tekkis Edvinil soov luua bänd ja nii saigi omavahel kontakte jagatud. Vaid mõne aja möödudes kohtusidki nad stuudios, eesmärgiga salvestada esimene ühisprojekt, milleks oli Sünne kirjutatud laul «Pilgud». Kuna koostöö laabus ja huumor klappis, sündiski 1.novebmbril 2013 ansambel Patune Pool.

Miks just selline nimi?

Seda on meilt palju küsitud. Kuna oleme mõlemad teravama huumori armastajad siis nimi «Lilleke» või «Lummus», mida meile ka pakuti, lihtsalt ei sobinud meie temperamendiga kohe kuidagi. Midagi veidi patust oli vaja, midagi, mis tekitaks hetkega huvi. Patune Pool tundus just see õige. Päeval korralik, kuid õhtul...

Muusika on meile mõlemale mitte hobi vaid pigem elustiil. Ei lähe päevagi mööda kui Edvin arvutis midagi ei sepitseks või Sünne ühtki viisijuppi ei ümiseks. Seetõttu teemegi oma tööd suure armastusega ja jagame laval Teiega seda rõõmu.

Meie jaoks on kõik meie esinemised erilised, ei tea, on see juhus või tõmbame me vaid ülimalt toredaid inimesi oma ümber. Iga kord tunneme, et oleme kui sõprade keskele sattunud ja me loodame, et see ei muutu iial.

Oma muusikaga püüame panna jala tatsuma kõigil, seepärast leiabki meie repertuaarist nii vanu häid Eesti lugusid, 80-ndate lääne hitte, kui ka loomulikult iseenda poolt loodud laule. Veidi tänapäevasemalt vürtsitatud tantsupalad meelitavad jalga keerutama ja kaasa laulma ka kõige väsinumad pidulised.

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Miks keegi teist pealinnas miskit kuulnud pole?

Nagu üks raadiodiskor ütles, siis Eestit saab liigitada kaheks osaks: meie toimime Lõuna-Eesti poolel rohkem kui Tallinna poolel ja ma arvan, et see ongi see põhjus, miks Tallinna meedia meid ei kajasta.

Kui Tallinnas meie duole inimesed ligi ei tule ja autogrammi ei küsi, siis Võrus teatakse meid lausa nimepidi. Tallinnas käime vabalt šoppamas.

Foto: Mihkel Maripuu

Kas Kuldne Plaat niitis jalad alt?

Me ei osanud Kuldse Plaadi kutse peale üritusest suurt midagi oodata. Pisut siiski olime närvis, kui auhinna kätte saime ja ega me ei osanud seal midagi tarka öelda.

Aasta ansambli tiitli üle oleme siiski väga uhked, sest me ei oodanud, et meile üldse kunagi selline auhind tuleb. Lihtsus müüb. Teeme asja hingega. Bänd üritab olla nende jaoks olemas, kes lihtsalt tahavad minna välja ja lõõgastuda.

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuidas repertuaar sünnib?

Me teeme asju hoopealt. Sel aastal osalesime ka Eesti Laulul, küll mitte Patuse Poole nime alt, vaid Sünne nime alt, sest mõtlesime stiililiselt midagi teistsugust teha.

Oma pisikeses stuudios saame teha kõike, mida ise soovime. Homme hakkame kas või räppima! Aga muidu tegeleb Patune Pool enamasti katsetamisega. Kui tuleb välja, siis on tore ja kui ei tule, siis liigume edasi.

Kuula ka ansambli lugu «Tõmban su hoovi», mida on Youtube'is vaadatud üle 1,2 miljoni korra!

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Saatejuht tänab outfit`i eest rõivabrändi Replay/Foorumi keskus, Tallinn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles