Järelvaadatav: Kotsar aitas lõpetada oma koduülikooli pika võidupõua märtsihullusel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ülikooliliigas NCAA kohtus Maik-Kalev Kotsari kodumeeskond South Carolina Gamecocks finaalturniiri avaringis Marquette Golden Eagles'i korvpallimeeskonnaga. Kohtumise võitis eestlase leivaisa seisuga 93:73. Kotsar sai mänguaega 34 minutit, mille jooksul jäi tema kontosse seitse punkti, viis lauapalli ning kaks korvisöötu. Võitjate suurimaks skoorijaks oli 29 punktiga Sindarius Thornwell, Marquette ülikooli poolt vastas 16 silmaga JaJuan Johnson.

Postimees näitas mängust otsepilti, mis algas täna öösel kell 3.45.

Enne mängu:

Kotsari koduülikool nuusutas finaalturniiri ehk märtsihulluse õhku viimati 2004. aastal, võiduta aga on nad juba üle nelja kümnendi. «Võidupõua tõttu on March Madnessile pääsemine meie jaoks väga suur sündmus. NCAA turniir on privileeg, kus saavad osaleda ainult valitud, parimad meeskonnad. Ma ei jõua ära oodata, et saaks platsile ennast tõestama minna,» lausus Kotsar.

Kotsari roll peaks tänasel mängul olema suhteliselt suur, sest põhihooajal pääses ta platsile keskmiselt 23,8 minutiks. South Carolina ridades on see paremuselt neljas näitaja. Keskmiselt visatud 5,9 punkti ja maha võetud 5 lauapalli pole midagi imelist, aga peatreener Frank Martini usalduse on ta igatahes ära teeninud.

Kes on favoriit?

64 parema seas läheb idaregioonis seitsmenda asetusega South Carolina kokku Dwyane Wade’i kunagise ülikooli Marquette’iga, kes on saanud kümnenda asetuse. Kotsari sõnul nemad end soosikuna ei tunne. «Ei peaks ennast otseselt favoriidiks ega oska teha mingeid eeldusi, sest varem pole South Carolina ja Marquette sel hooajal üksteise vastu mänginud. Aga loomulikult läheme mängu võitma ja kaotusega ei lepi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles