Järelvaadatav: ilusa mängu teinud Nurger aitas Wichita State'i teise ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ülikooliliigas NCAA läksid ööl vastu laupäeva finaalturniiri ehk March Madnessi avaringis vastamisi eestlase Rauno Nurgeri kodumeeskond Wichita State Shockers ja Dayton Flyers. Lõunaregioonis 10. asetuse saanud Wichita State murdis seitsmenda asetusega vastased teisel poolajal maha ja võitis 64:58.

Esimese poolaja kaotas Wichita State 27:29, aga teisel poolajal tehti ajapikku kerge vahe sisse ja päris ohtlikuks Dayton Nurgeri ülikoolile lõpuks ei saanudki.

Targalt ja efektiivselt tegutsenud Nurgeri arvele jäi 12 minutiga neli punkti (neist mõlemad pealtpanekutest), seitse lauapalli, üks resultatiivne sööt ja üks viskeblokeering. Wichita State'i peatreener Gregg Marshall usaldas eestlast kaitseolukordades väljakule ka viimastel minutitel. Wichita State'i resultatiivseim oli Landry Shamet 13 punktiga, Daytonile tõi Scoochie Smith 25 silma.

Turniiri teises ringis läheb Wichita State vastamisi lõunaregioonis teise asetuse saanud Kentucky ülikooliga. Sarnaselt tänasele näitab Postimees.ee otsepildis ka Wichita State'i ülejäänud kohtumisi.

Enne mängu:

Nurgeri koolis Wichita State’is teatakse väga hästi, mida märtsihullus tähendab. Viimati jäädi finaalturniirilt välja 2011. aastal ja mullu sai hindamatu kogemuse kätte ka 208 cm pikkune Nurger ise. Tänavusel hooajal on Nurger 14,4 minutiga visanud 5,1 punkti ja võtnud 2,6 lauapalli. Edasiminek on ilmne, sest võrreldes kahe eelmise hooajaga on mõlemad näitajad kasvanud enam kui kaks korda.

Millised on Wichita State’i võimalused?

Lõunaregioonis kümnenda asetusega Wichita State’i võib 64 finaalturniirile pääsenud meeskonna seas lugeda keskmikuks. Ajalehe USA Today arvates on Wichita State ebatavaliselt ühtlane meeskond ja seetõttu sobib märtsihullus neile ideaalselt. Nurgeri kooli potentsiaali hinnati koguni Final Fouri vääriliseks. Washington Post kirjutas, et NCAA tegi Wichita State’ile liiga ja tegelikult oleks nad pidanud olema hoopis neljanda või viienda asetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles