VIDEO Kelly Sildaru uuest tehnikast: natuke naljakas oli nii hüpata

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eilsel Norra X-mängude Big Airi treeningul piirdus Kelly Sildaru vaid ühe katsega, siis tänane trenn läks oluliselt libedamalt. Ta sai teha kolm-neli korralikku hüpet ning see tõstis oluliselt lootust, et ta saab laupäeval võistelda. Vähene hoog on küll jätkuvalt probleemiks, kuid täna aitas teda sula ilm ning uus tehnika. Nimelt lükati talle hoogu juurde pea terve hoovõtu vältel.

«Mulle lükati ülevalt hoogu ning siis lükati veel hoogu ka raja pealt. Ma ei ole sellist tehnikat kunagi varem kasutanu. Natuke naljakas oli nii hüpata,» ütles Kelly. Varasemalt on hoo puudumisel Big Airi võistlustel lükatud Kellyle hoogu juurde vaid ülevalt tornist.

Mis trikke Kelly Sildaru täna tegi? «Tegin selg ees 540-kraadise ja ühe 900-kraadise hüppe. Et medalitest rääkida, oleks ikkagi rohkem hoogu vaja. Loodetavasti läheb libisemine paremaks ning saame võistelda. Võrreldes eilsega oli libisemine parem, kuigi treeningu lõpus läks hoog jälle natuke kehvemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles