Kukerpillid lähevad õppereisile Ameerikasse

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kukerpillid Elu24 stuudios
Ansambel Kukerpillid Elu24 stuudios Foto: Liis Treimann

Legendaarne ansambel Kukerpillid tähistab sel aastal oma 45. sünnipäeva ning käis sel puhul Elu24-l külas. Nii kaua tegutsenud bänd ei vasta enam tüütutele küsimustele, nagu kuidas ansambel alguse sai või mis on bändi lemmiklugu, ega jaga naljakaid lugusid tegutsemisajast.

Praegu, kui ei ole enam populaarne suitsetada ega viina juua, meenutavad Kukerpillid, kuidas kunagi Gorbatšovi ajal mindi Roosna-Alliku kandis peole mängima ning ootamatult ei pakutudki seal viina. Asi lahendati nii, et pudeleid hoiti kemmergu loputuskastis ning neid mindi siis soojenevasse autosse tühjendama. Pidu ei olnud pikk, sest pudel oli vaja korraga tühjaks juua. Tol ajal käisid viin, bänditegemine ja muusika enamasti käsikäes.

Selle tõttu on mitu Kukerpillide sõpra ka siitilmast lahkunud. «Aeglane üleminek oleks parem,» kostavad muusikud, arvates, et ei maksa alkoholist järsult loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles