Urve Palo videointervjuus: Soomega asjaajamine muutub kõigile lihtsamaks (1)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koos Eesti president Kersti Kaljulaidiga Soome peaminister Juha Petri Sipiläga kohtumast naasnud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles videointervjuus Postimehele, et tänu sõlmitud koostööleppele muutub Soomega asjaajamine lihtsamaks.

Palo rääkis videointervjuus, et täna õhtul allkirjastati Soomega koostööleping MTÜ vormis, mille eesmärk on muuta andmevahetus kahe riigi vahel paremini toimivaks.

Tehnilisi takistusi selleks, et andmed saaks kahe riigi vahel reaalajas liikuda, ei tohiks olla alates aprillist ning alates sügisest võiks Palo sõnul rääkida konkreetsetest näidetest.

Rääkides sellest, millist kasu koostöölepe inimestele toob, tõi Palo näite, et kui eestlane Soomes olles või soomlane Eestis olles jääb haigeks ja helistab arstile, kes kirjutab talle välja digiretsepti, saab inimene rohu välja osta samas riigis, kus ta on. Praegu tuleb selleks pöörduda tagasi kodumaale.

Samuti toob lepe Palo hinnangul kasu ettevõtjatele. Kui ettevõtja läheb Eestist Soome või vastupidi, peab ta praegu ministri sõnul notariaalselt tõendama oma tausta ehk seda, milline tema ettevõte on. See käib praegu valdavalt paberil, kuid tulevikus saavad näiteks rahvastikuregister, äriregister ja politsei tänu leppele reaalajas andmeid vahetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles