Pildid, videod ja muljed võistlusest: suurepärased hüpped tõid Kelly Sildarule X-mängudel teise koha (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru sai Norras toimunud X-mängudel naiste Big Airis 90 punktiga teise koha. Võidu võttis šveitslanna Mathilde Gremaud, kes teenis 93 punkti. Sildaru tegi seejuures kaks väga ilusat hüpet, kui sooritas 1200-kraadised hüpped koos grabiga ning viimases voorus ka 1440-kraadise hüppe. Iga võistleja puhul läks arvesse kaks paremat hüpet.

Naiste Big Airi esikolmik freestyle-suusatamises:

1. Mathilde Gremaud 93 punkti (Šveits)

2. Kelly Sildaru 90 punkti (Eesti)

3. Maggie Voisin 80 punkti (USA)

Neljapäevases naiste freestyle-suusatamise pargisõidus otsustas Sildaru kahjuks viimasel hetkel mitte startida, sest väikese kiiruse tõttu ei olnud tal võimalik ohutult hüppeid teha. Ka paljudel konkurentidel oli eriti esimesel laskumisel suuri probleeme. Kodupubliku rõõmuks võitis lõpuks viimasena startinud Johanne Killi, kes sai 90,00 punkti. Talle järgnesid prantslanna Tess Ledeux (88,00 punkti) ja ameeriklanna Devin Logan (83,00 punkti).

Meeste pargisõidus jäi kuld samuti Norrasse, kui võidu võttis 91,33 punkti kogunud Øystein Braaten. Naiste lumelaua pargisõidu võitis austerlanna Anna Gasser ja meeste seas jäi löömatuks rootslane Sven Thorgren.

Meeste lumelaua pargisõit (järelvaadatav):

Naiste lumelaua pargisõit (järelvaadatav):

Naiste freestyle'i pargisõit (järelvaadatav):

Meeste freestyle'i pargisõit (järelvaadatav):

Enne võistlust:

Kelly Sildaru esitused X-mängudel jõuavad esmakordselt Eesti teleekraanidele. Sildaru osaleb Norra X-mängudel freestyle-suusatamises nii pargisõidus kui ka Big Airis.

Sildaru osales pargisõidus ja Big Airis ka hiljuti Aspenis, kus ta esimeses saavutas kuldmedali ning teises hõbemedali.

Sel nädalal toimuvad Norra X-mängud on neljandad X-mängud, kus Sildaru osaleb. Lisaks jaanuaris Aspenis toimunud X-mängudele osales eestlanna Aspenis ka mullu (Sildaru võitis pargisõidus kuldmedali) ning eelmisel aastal veebruaris oli ta stardis Oslos (Sildaru lõpetas Big Airi võistluse 4. kohaga).

Kanal 12 ja Postimees.ee vahendusel näidatavad otseülekanded:

  • 9. märts, 18.30 – 19.45. Naiste freestyle-suusatamise pargisõidu finaal.
  • 9. märts, 20.15 – 21.30. Meeste freestyle-suusatamise pargisõidu finaal.
  • 10. märts, 18.00 – 19.15. Naiste lumelaua pargisõidu finaal.
  • 10. märts, 19.45 – 21.00. Meeste lumelaua pargisõidu finaal.
  • 11. märts, 18.00 – 22.00. Naiste ja meeste lumelaua ning freestyle-suusatamise Big Airi hüpped
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles