Galerii ja video: Tallinna loomaaia jääkarupäeval sai näha väikest karupoega

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

26. novembril sündis Tallinna loomaaias jääkarupoeg, kes on tänaseks tublisti kasvanud ja niivõrd aktiivseks muutunud, et enam ei soovi väike mõmm emaga pesakastis pikutada. Sel nädalal on väike karupoeg, kellele pole veel nime valitud, käinud ema valvsa pilgu all esimest korda õues värsket õhku hingamas.

Loomaaia direktor Tiit Maran rääkis, et jääkarud on Tallinna loomaaias olnud alates 1980. aastatest ja selle aja jooksul on seal sündinud kuus jääkarupoega.

Eelmisel nädalal tehti novembris sündinud karupojale esimene arstlik ülevaatus ja selgus, et tegemist on isase mõmmiga. Loomaaed korraldas karule nime leidmiseks konkursi, millest saavad osa võtta kõik. Konkurss kestab kuni 6. märtsini ja igaüks saab oma nimevariandi välja pakkuda. Vaata lähemalt siit

Kõik huvilised said jääkarupoega täna oma silmaga näha, sest loomaaias toimus jääkarupäev ja pisike mõmmik käis koos emaga puuris jalutamas. Tähtsa päeva puhul oli jääkarude puuri toodud ka lund. 

Vaata galeriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles