Paidesse jõudis moodsat tehnikat täis päästeauto

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus p
Uus p Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva õhtul, veidi enne kl 16 jõudis Paidesse uus multilift-konteinerauto, peal uhiuus paakkonteiner ja roolis Paide päästekomando pealik Valeri Ivanov. Kaks nädalat koolitust ning masin võetakse tööle kui paakauto. 

Valeri Ivanov oli uuest autost rääkides ilmselgelt elevil. „See paakkonteiner mahutab 8 tonni vett, kuid seal on peal ka palju lisavarustust: kustutusveebassein, redelid, 300 meetrit voolikuliini ja lisavee võtmiseks otterpump,” loetles ta. „See on väga korralik paakauto, kuid eks peab arvestama, et kui sellega sõita, siis on soovitatav sõita kas täis või tühja paagiga, aga mitte poolikuna. Mis sest, et öeldi, et paakkonteineris on vaheseinad ja resonantsi on vähem.”

Kuni 13,5tonnist koormat peale võtvat multilift-konteinerautot saab kasutada veekonteineri (kui paakauto – toim) või suurematel päästetöödel (metsatulekahju, reostus – toim) lisavarustuse veoks (Bandwagen, voolikud, väiksemad veepaagid, staabikonteiner, keemiapääste või reostuskorje konteinerid – toim), samuti rahvusvahelise abi missioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles