Video: laste muinasjuttudesse jõuavad nii presidendivalimised kui ka Repinski kitseskandaal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti laste suurim mure on üksindus, aga nende kirjutatud muinasjuttudesse jõuavad ka päevakajalised sündmused, nagu pankade pankrot või hiljuti minister Repinski tagasiastumisega päädinud kitseskandaal, rääkisid varalahkunud poja Steni nimelist muinasjutuvõistlust korraldavad Ann ja Ants Roos. Veerandsajandi jooksul on nad lugenud tuhandeid Eesti laste loodud muinasjutte.

«Laste muinasjuttudes kajastub kogu meie elu, alates taasiseseisvumisest, maadetagastamisest, pankade pankrotist. Valimised on alati olnud magus teema, mida ei jäeta kunagi vahele. Sellest kirjutatakse pikalt, mõnusalt ja mahlakalt,» rääkis Ants Roos, kes juba 25 aastat on koos abikaasa Anniga korraldanud laste omaloominguliste muinasjuttude konkurssi. Tänavu on lapsed muinasjuttudesse kirjutanud nii seagripi kui ka presidendivalimised.

Eesti vabariigile soovib Ants Roos, et eesti keel püsiks ja seda kasutataks õigesti. Ann Roosi sooviks on, et Eestis jaguks tarku lapsi.  

Steni muinasjutuvõistlust korraldavad Ann ja Ants Roos oma poja Sten Roosi (1970–1991) mälestuseks. 6. september on muinasjutuvõistluse alguspäev sellepärast, et see on Steni sünniaastapäev. Võistluse tulemused saab teada aprillis, rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku.

Ann ja Ants Roos said tänavu presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles