Droonivideo: Tallinna-Narva maanteel sõitis tsisternauto kraavi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 6.44 paiku libises Tallinn-Narva maanteel teelt välja põlevkiviõlibensiini lastiga tsisternauto, keegi õnnetuses viga ei saanud, kuid liiklus piirkonnas on endiselt suletud. Ööpäeva jooksul juhtus koguni viis liiklusõnnetust, kus veoauto teelt välja kraavi sõitis. 

Pärnumaal pidid päästjad kraavi sõitnud veokite tõttu kahel korral sõitma kütuseleket kõrvaldama, Tartumaal ja Ida-Virumaal lekkis veokitest maanteele hüdro- ja põlevkiviõli.

Täna hommikul kella 6.44 paiku sai politsei teate, et Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel libises teelt välja põlevkiviõli vedanud veoauto. Veok oli osaliselt kraavis ja osaliselt tee peal. «Kütust pumbatakse ümber, liiklus on suletud ja kehtestatud ohuala,» teatas päästeamet hommikul.

Seoses liiklusõnnetusega oli Tallinna-Narva maantee 126. kilomeetril liiklus õhtuni suletud ja kehtestatud oli sajameetrine turvaala. Liiklus oli ümber suunatud Aseri-Kalvi-Oru kaudu. Teekond pikenes ümbersõidu pärast umbes kümne kilomeetri võrra.

Maanteeinfokeskus teatas kell 18.25, et liiklus on sündmuskohal taastatud.

Kella 15 paiku oli umbes 25 tonnist kütusest välja pumbatud 15 tonni kütust, parajasti tõsteti tsisterni kraana abil ratastele, et see tühjaks pumbata. Prognoosi kohaselt läheb sellega veel mitu tundi aega.

Kella 7.17 ajal teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Saugas ringteel. Teataja sõnul oli veoauto teelt välja sõitnud ja sõidukist lekkis kütust. Päästjad sõitsid kohale keemiahaagisega ning nende kohale jõudes selgus, et kütusepaak oli tühjaks lekkinud. Päästjad hakkasid leket absorbendiga kõrvaldama. Juhtumist teavitati ka keskkonnainspektsiooni.

Kella 7.25 ajal teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Vändra vallas Allikõnnu külas. Sündmuskohal selgus, et kraavi sõitnud veoki paagist oli lekkinud umbes 50 liitrit kütust. Leket kaasati kõrvaldama ka keemiahaagis Pärnu-Jaagupist. Päästjad pumpasid kütust ümber tünnidesse ja vedasid selle ämbriga kanistritesse.

Kella 11 paiku juhtus liiklusõnnetus Pärnumaal Vändra ja Suure-Jaani vahelisel teelõigul, kus sõitis teelt välja palgikoormaga veoauto. Õnnetuses ükski inimene viga ei saanud.

Pärnumaal sõitis palgikoormaga veoauto teelt välja. Foto:
Pärnumaal sõitis palgikoormaga veoauto teelt välja. Foto: Foto: Martin Ilustrumm
Pärnumaal sõitis palgikoormaga veoauto teelt välja. Foto:
Pärnumaal sõitis palgikoormaga veoauto teelt välja. Foto: Foto: Martin Ilustrumm

Eile, 22. veebruaril kell 10.34 teatati, et Tartumaal Laeva vallas Siniküla külas sõitis veoauto rehvi purunemise tõttu kraavi. Päästjad selgitasid, et teele oli sattunud umbes pool koormas olnud killustikust ja autost lekkis 10 ruutmeetrisele alale diiselkütust ning hüdroõli.

Päästetöötajad piirasid reostuse leviku ning katsid lekkekoha absorbentainega. Ühtlasi tagati tuleohutus. Killustiku kokkukorjamiseks kutsuti kohale kopp ja reostuse kokkukogumine jäi ohtlikke jäätmeid ümbertöötleva ettevõtte hooleks. Päästjad turvasid ka veoauto treilerile tõstmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles