Otse: parlamendi majanduskomisjon arutab Rail Balticu rajamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Postimees vahendab täna otsepildis kell 14 algavat riigikogu majanduskomisjoni istungit, kus arutatakse Eestimaa Roheliste, Noorte Roheliste ja Ökoriik Eesti algatatud Rail Balticu teemalist kollektiivset pöördumist.

Mullu novembris riigikogu menetlusse jõudnud pöördumises kutsutakse praegusel kujul loobuma Rail Balticu projektist, millega rajatakse uus, Eestit poolitav taristu. Veidi enam kui 1300 allkirjaga pöördumises leitakse, et toimivad ja head rahvusvahelised ühendused Euroopaga saaks luua ka olemasoleva raudteevõrgu rekonstrueerimisel.

Majanduskomisjoni esimehe, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Aivar Koka sõnul vajab Eesti kiireid ja mugavaid ühendusi teiste Euroopa riikidega ning majanduse elavdamiseks on vaja neisse investeerida. «Enne igat suurt investeeringut tuleb aga hoolikalt analüüsida erinevaid aspekte, et teha inimestele ja riigile parim otsus,» ütles ta riigikogu pressiteenistuse teatel.

Majanduskomisjoni liikme, opositsioonilisse Reformierakonda kuuluva Kristen Michali sõnul on põhimõtteline valik aga juba tehtud. «Eesti ühendub Euroopaga kiire ja kvaliteetse raudtee kaudu. Euroopa tähtsusega ühenduste rajamist ei tasu vastandada Eesti-sisese taristu arendusega, suurtes suundades tasub ehitada neljarajalisi teid ning teha raudteed kiiremaks,» ütles endine majandus- ja taristuminister.

Rail Balticu teemalisel istungil osalevad täna nii kollektiivse pöördumise autorid kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eksperdid. Lisaks pöördumisele arutab komisjon kolme Rail Balticu teemalist kirja, mille on saatnud Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing, Eesti Geograafia Selts ja Raik-Hiio Mikelsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles