Otse: riigikogu erikomisjon arutab töövõimereformi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Postimees vahendab kell 13 otsepildis parlamendi riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungit, kus tuleb arutlusele riigikontrolli aruanne, mis hindas riigi tegevust töövõimereformi ettevalmistamisel.

Riigikontrolli aruandest selgub, et riik on töövõime toetamise süsteemi rakendamiseks valmis osaliselt. Auditi kohaselt on töötukassa valmis pakkuma tööturuteenuseid ja suuteline hindama töövõimet ning sotsiaalkindlustusamet on valmis pakkuma teenuseid ja abivahendeid.

Samas peaks aruande kohaselt süsteemi tõrgeteta toimimiseks valmima infosüsteemide arendustööd ning paranema omavalitsuste võimekus osutada sotsiaalteenuseid, teatas riigikogu pressiteenistus. Samuti tuleks riigikontrolli hinnangul suurendada tööandjate valmisolekut palgata töövõimekaoga inimesi. Auditi järgi on endiselt selgusetu, kuidas hakatakse uut süsteemi rahastama 2021. aastast.

Erikomisjoni kell 13 algavale arutelule on kutsutud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe, töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ning tööinspektsiooni, Eesti Tööandjate Keskliidu ja riigikontrolli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles