Elu24 video! Peaminster Jüri Ratas filmi «Sangarid» esilinastusel: kaadris oli tunda ajastut, mis oli ka minu nooruspõlv (1)

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul esilinastus Solarise Apollo kinos kerge ja lõbus kodumaine seikluskomöödia «Sangarid», pakkudes esimestele filmivaatajatele naerupahvakuid, nostalgiat ja põnevust. Kohal oli ka peaminister Jüri Ratas, kes leidis filmis palju tuttavaid puutepunkte.

Härra peaminister, kas filmis oli ka teie jaoks nostalgiahetki?

Jaa, kindlasti. Minul oli näiteks tädi, kes oli Rootsi põgenenud, teine elas Ameerika Ühendriikides, kes oli samuti põgenenud. Ja ütleme ausalt, kui olid kaadrid Viru hotellist, siis need tundusid ka tuttavad.

Kui film nüüd mööda maailma rändama läheb, kas peaksime ka pisut piinlikkust tundma eestlaste pärast, kes kunagi välismaale põgenedes selliseid pätitempe tegid?

Sugugi mitte. Film oli ju väga hästi tehtud. Ja minu arvates tuleb elu võtta rohkem huumoriga.

Filmi lõpus oli sisse toodud ka tänane suur probleem, pagulasteema. Kuidas see meeldis?

Küsimus pole niivõrd meeldimises, küsimus on pigem tänase realiteedis. Sellega seisab ju silmitsi mitte ainult Eesti, vaid  Euroopa ja kogu maailm. Et see filmi sisse toodi, oli päris nutikas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles